Zeci de locuri disponibile la adăposturile de noapte pentru oamenii străzii, în municipiile Deva și Hunedoara

Persoanele fără adăpost din municipiile Deva și Hunedoara pot înnopta la centrele specializate ale primăriilor. Mai ales acum, când temperaturile de afară au scăzut drastic. La Deva adăpostul de noapte are 30 de locuri, iar cel din municipiul Hunedoara are o capacitate de cazare aproape dublă. 
Zilele acestea, la adăpostul din Deva sunt cazate opt persoane, numărul lor fiind același din luna octombrie.

„Persoanele fără adăpost care apelează la serviciile noastre beneficază de cazare gratuită, două mese calde, una seara și una dimineața și produse de igienă. De asemenea le asigurăm lenjerie de corp și de pat. În prezent, avem opt persoane cazate, fiind aceleași din luna octombrie. Intrarea în adăpost se face la ora 19.00 și se poate sta până la 07.00. Perioada în care pot solicita cazare la adăpost este de 60 de zile, cu posibilitatea de prelungire, care se face în baza unei anchete sociale”, a declarat Elena Ivan, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Deva. Adăpostul de noapte se află pe strada Nicolae Grigorescu la numărul 8 bis. 

Adăpostul de noapte din municipiul Hunedoara se află pe strada Rotarilor, numărul 70, pe perioada iernii având program flexibil, a precizat directorul executiv al Direcției de Asistență Socială Hunedoara. 

„Adăpostul are o capacitate de 50 de locuri. În aceste zile, circa 20 de persoane sunt cazate aici. Sunt persoane de pe raza administrativ teritorială a municipiului Hunedoara, dar au apelat și oameni din alte localități, care au fost lăsați să stea în adăpost pentru câteva zile. Le oferim o gustare, pot face duș. Unii dintre ei servesc masa la cantina socială. Se poate sta pe o perioadă de 60 de zile. Totodată, încercăm să-i integrăm, să le găsim un loc de muncă”, a declarat Lenuța Gemeniuc, directorul executiv al DAS Hunedoara. 

Adauga comentariu