A vrut să se îmbogățească rapid, dar a ajuns în pușcărie. Sentință în dosarul hunedoreanului care visa la afaceri cu droguri de pe Darknet

Un bărbat din Lupeni va petrece patru ani și cinci luni în închisoare, după ce a fost tentat de câștiguri financiare facile din vânzarea de droguri. Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentința definitivă în dosarul în care Adrian Bofan a fost judecat pentru trafic internațional de droguri. 

Adrian Bofan s-a decis să intre în rândul traficanților de droguri, din dorința de a se îmbogăți. Îndrumat de un prieten, lupeneanul a găsit ca sursă de aprovizionare cu stupefiante site-urile din rețeaua Darknet.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2018 - martie 2019, Bofan a comandat din Germania, prin intermediul rețelei Darknet, cinci colete, care au fost reținute de organele judiciare. Coletele conțineau droguri de mare risc, respectiv 301 de comprimate MDMA, 10 doze LSD, 116,6 grame de substanță care conține MDMA și amfetamină. 
După 10 zile, văzând că nu primește coletul comandat, inculpatul l-a întrebat pe amicul său de ce nu i-a fost livrată „marfa”, iar acesta i-a spus că este posibil ca poliția să-i fi oprit coletul.

Intenționând în continuare să obțină în mod facil sume de bani, Bofan a continuat să lanseze comenzi pe Darknet. Astfel că, la începutul lunii octombrie 2018, acesta a comandat în două rânduri droguri de mare risc, pentru care a plătit sume între 800 și 1.000 de lei. 
Văzând că nu primește niciunul dintre coletele comandate, a încercat să găsească o altă modalitate de a face rost de droguri pe care să le comercializeze în Valea Jiului. În cursul lunii decembrie 2018, însoțit de un prieten, a mers în Timișoara, de unde a achiziționat, de la persoane neidentificate, un număr de 50 de pastile Ecstasy, pentru care a plătit suma de 1.000 lei (20 lei/comprimat) și 500 grame cannabis (20 lei/gram), pentru care a plătit 10.000 lei.

Bofan a vândut drogurile aduse din Timișoara către consumatori, iar 15 comprimate MDMA le-a comercializat, în stațiunea Straja, în clubul „Aviator” la prețul de 40 de lei/bucată. Anchetatorii susțin că bărbatul a obținut din vânzarea drogurilor suma totală de 26.750 de lei.
Mai mulți martori au declarat că au cumpărat droguri de la Andrei Bofan, iar unul dintre ei a spus că bărbatul era unul dintre cei mai cunoscuți dealeri din Lupeni.  
„Martorul B. cunoaște că inculpatul avea la vânzare și comprimate cu logo-ul «Audi», dar și MDMA sub formă de cristale. Din relatările martorului, cunoaște că acesta cumpăra de la inculpat droguri de mare risc. Martorul M. a arătat că în Lupeni era de notorietate faptul că inculpatul B. vinde «iarbă, pastile și legale»”, se arată în rechizitoriu. 

Bofan a fost prins în urma unui flagrant, în timp ce primea ultimul colet aşteptat la Oficiul Poştal din Lupeni.

„Livrarea supravegheată a fost realizată la data 26 martie 2019, prin supravegherea înmânării plicurilor în care drogurile disimulate au fost înlocuite cu alte produse (comprimate şi pulbere de substanţă care nu conţin substanţe interzise), la Oficiul Poştal din Lupeni, unde a fost livrat persoanei indicate ca destinatar, respectiv inculpatului. La ieşirea din oficiul poştal, în imediata apropiere a uşii de acces, Bofan Andrei a fost oprit şi imobilizat de către ofiţeri din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Alba Iulia, fiind predat de îndată lucrătorilor S.C.C.O. Hunedoara”, se arată în dosar.

Andrei Bofan a fost arestat preventiv pe perioada urmăririi penale, iar atunci când a fost audiat de anchetatori și-a recunoscut faptele. 

Darknet (internetul întunecat) este un tip de rețea suprapusă care face parte din rețeaua globală de Internet. Darknet poate fi accesat numai cu software specific, configurații, sau autorizație, folosind de multe ori protocoale de comunicații și porturi non-standard.
În darknet, site–urile și alte servicii on-line apar ascunse nefiind indexate de motoarele de căutare. Potrivit specialiștilor, 80% din informațiile care circulă on-line sunt "ascunse" căutărilor obișnuite și nu pot fi găsite prin Google. 

Sursa foto: clujust.ro

Adauga comentariu