Votul de învestitură pentru Guvernul Orban, „la momentul adevărului”. Cum votează parlamentarii hunedoreni. Social-democrații nu vor fi în sala de plen

Guvernul Orban, „față în față” cu votul de învestitură. Parlamentarii s-au reunit în ședință comună, începând cu ora 14.00, pentru a vota guvernul premierului desemnat Ludovic Orban. PSD a anunțat că va boicota ședința, pentru a nu asigura cvorumul necesar votului. În aceste condiții, nu vor fi prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului, iar ședința va fi condusă de senatoarea PNL Alina Gorghiu.

„Ziar de Hunedoara” a încercat să contacteze pe o parte a parlamentarilor hunedoreni, pentru a vedea starea de spirit dinaintea votului de astăzi. Singurul cu care nu am putut lua legătura a fost deputatul Pro România Sorin Marica.

„Voi vota pentru susținerea Guvernului. Deocamdată, nu știu ce să zic, nu pot să mă pronunț dacă va trece. Domnul Orban spune că are voturi destule. Sperăm și noi să treacă. Dacă nu vor fi minimum 233 de parlamentari în sală, se suspendă ședința și se va reprograma”, deputatul ALDE Marius Surgent.

„Nu îl votez și nu știu dacă o să treacă. O să merg în Parlament, dar la vot nu”, a declarat senatorul PSD Cristian Resmeriță.

„Cum să votez Guvernul Orban? Eu fac parte din Partidul Social Democrat, am fost ales pe listele PSD. Înțelegerea la grup a fost cu șefi de partid să nu ne prezentăm, asta este... Eu nu mă duc la vot. Am spus că nu votez Guvernul și îmi asum. A fost înțelegerea că nu vom vota acest guvern”, a declarat pentru Ziar de Hunedoara, deputatul PSD Ilie Toma.

„Suntem încrezători că Guvernul Orban va trece astăzi”, declară deputatul PNL Lucian Heiuș, președintele liberalilor hunedoreni.

Pentru a trece, Guvernul are nevoie de 233 de voturi pentru. 

Sursa foto: digifm.ro

Adauga comentariu