Visul banilor europeni, împlinit la Brad. Două tinere și-au transformat pasiunile în afaceri, cu sprijinul fondurilor UE

Două tinere din Brad au decis să facă ceea ce le place, ceea ce ştiu foarte bine să facă şi să-şi transforme pasiunile în mici afaceri. Teodoara şi Oana au pus bazele „Casei Frumuseţii” („House of Beauty") ajutate fiind cu câte o finanţare nerambursabilă în valoare de 111.557 lei (fiecare) prin intermediul proiectului european „Comunitatea Brad – Acceptă sprijinul nostru”.

Teodora Cor are 28 de ani, este, la bază, asistent medical, a profesat în domeniu chiar şi în Anglia de unde s-a întors acasă pentru simplul motiv că acasă e, totuşi, mai bine. A obţinut toate certificările de care avea nevoie pentru a-şi deschide un salon de wellnes şi remoderlare corporală, apoi a urmat cursul de antreprenoriat derulat în cadrul proiectului nostru, după care a întocmit un plan de afacere declarat eligibil pentru finanţare şi s-a pus şi mai serios pe treabă. Şi-a cumpărat echipamentele de care avea nevoie (toate noi – nouţe, cu tehnologie de ultimă generaţie) şi şi-a început activitatea.

„Reuşim aici să oferim toată gama de servicii de remodelare corporală, tratamente anticelulitice şi litfting. Avem şi proceduri de electrostimulare pentru retonifiere musculară şi retonifierea pielii. Tunelul cu infraroşii pe care îl deţinem este, practic, ca o saună mai eficientă decât sauna clasică: detoxifică mai bine şi ajută mai mult la eliminarea surplusului de apă”, spune Teodora.

Calitatea dotărilor şi a serviciilor precum şi tarifele în medie cu 30 la sută faţă de cele de pe piaţa zonală i-au adus Teodorei destule cliente, deşi activează de doar câteva săptămâni.
Firma sa „Theo’s Wellness” S.R.L. compune jumătate din “House of Beauty”. Cealaltă jumătate este numită official “Oana Style Trend S.R.L.” şi îi aparţine Oanei Costăchioiu, specialistă în manichiură şi pedichiură. Oana şi Teo s-au cunoscut pe când urmau cursurile de antreprenoriat din cadrul proiectului “Comunitatea Brad – Acceptă sprijinul nostru”. Amândouă îşi căutau câte un loc potrivit şi, până la urmă, au constatat că le-ar merge mai bine să împartă acelaşi spaţiu.

„Povestea pasiunii mele pentru manichiură începe de pe când aveam doar vreo 14 ani. Aveam o verişoară care-şi cumpărase aparatură pentru aşa ceva. Am fost, pur şi simplu fascinată. Apoi am început şi eu să mă ocup serios de manichiură, acasă, doar pentru mine, rude şi prietene. Când am aflat că aş putea avea şansa de a-mi deschide propriul salon nu am stat prea mult pe gânduri. Ba chiar mi-am îndemnat şi alţi prieteni să facă la fel: să-şi transforme pasniunea într-o mică afacere. Mai târziu, am cunoscut-o pe Teodora Cor şi, acum, iată-ne partenere în «House of Beauty»”, spune Oana.

Faptul că Teodora şi Oana îşi doresc să ofere servicii de top se vede de la primul contact cu salonul: holul generos este amenajat cu bun-gust, iar spaţiile pentru serviciile în sine sunt ireproşabile. În unul dintre spaţiile disponibile, Oana doreşte să amenajeze un coafor.

„Sunt pe cale să cumpăr dotările necesare şi pentru coafor, dar aştept să găsesc o coafeză care să-şi dorească să intre în echipa noastră. După ce găsesc omul, specialistul în domeniu, doresc să-l las pe el (sau ea) să spună ce anume trebuie cumpărat, de ce fel, de la care producător şi aşa mai departe pentru că aşa mi se pare normal şi eficient să procedez”, spune Oana Costăchioiu.

 

Adauga comentariu