„VIRUSUL NEPĂSĂRII”. Ministrul Sănătății a „uitat” de controalele anunțate în țară, în urma cazului de la Maternitatea Giulești. DSP Hunedoara nu a primit nicio adresă oficială, pentru a începe controlul

Controalele anunțate în țară, la toate maternitățile, au fost uitate de Ministerul Sănătații, la mai bine de o săptămână după anunț. În data de 29 noiembrie 2018, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, amenința că va face controale în toate maternitățile din România, după cazul de la maternitatea Giulești, acolo unde mai mulți nou-născuți au fost infectați cu stafilococ auriu, din cauza personalului din spital. 

14 bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu mai multe probleme, iar 12 dintre aceştia au fost depistaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

În urma unei anchete, s-a dovedit faptul că micuții au fost îmbolnăviți de angajații maternității. 11 angajaţi de la Maternitatea Giuleşti din Bucureşti, de la secţia destinată nou-născuţilor, dintr-un total de 49, cărora li s-au făcut analize, sunt purtători de stafilococ auriu.

În județul Hunedoara, maternitățile nu sunt verificate, așa cum anunța ministrul

Declarațiile făcute de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, imediat după acest incident grav au rămas la stadiul de declarații.

„Practic, este un control pe care-l cerem pe anumite patologii şi la maternităţile din ţară, atât în zona publică, cât şi în cea privată. Ştiţi că au fost câteva incidenţe şi în Constanţa şi la nişte maternităţi private şi de aceea dorim să ne asigurăm că lucrurile sunt în regulă”, a afirmat ministrul Pintea.

Direcția de Sănătate Publică Hunedoara nu a aflat însă de vreun control.

„Până la această oră, nu s-a primit nicio adresă de la Ministerul Sănătății cu privire la controale tematice în maternități”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău.

În anul 2017, la nivelul județului Hunedoara, numărul infecțiilor intraspitalicești raportate către DSP a fost de 170. În anul 2018, până în momentul actual, numai la Spitalul Județean de Urgență Deva, au fost înregistrate 76 de infecții nosocomiale.

Adauga comentariu