(VIDEO) Tragedie evitată în ultimul moment, la Brad. Un camion cu bușteni s-a răsturnat în fața unei femei, care se afla pe trotuar

Un incident grav s-a produs astăzi, la Brad. Remorca unui camion care transporta bușteni s-a răsturnat, pe o stradă din municipiu, iar buștenii au căzut, strivind gardul unei gospodării. O femeie care se deplasa pe trotuarul din zonă, a fost la un pas să fie prinsă sub buștenii care au căzut în fața ei. 

Potrivit polițiștilor, încărcătura de bușteni s-a răsturnat, deoarece șoferul camionului nu a adaptat viteza în momentul în care a intrat în curbă. Acesta a fost sancționat cu o amendă de 170 de lei. 

„În data de 16.11.2020, în jurul orei 12:35, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din judeţul Alba, în timp ce conducea o autoutilitară la care avea atașată o remorcă, ambele încărcate cu material lemnos, pe strada Decebal, din municipiul Brad, din direcția de mers Brad - Deva, într-o curbă la dreapta, remorca s-a răsturnat blocând sensul de mers, iar materialul lemnos a căzut peste gardul unui imobil, provocând distrugerea gardului pe aproximativ 12 metri. Materialul lemnos prezenta avize de însoțire primare pe sortimentul de lemn rotund fag. Din fericire, în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de drum”, a declarat comisarul-șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. 

Poliţiştii le recomandă tuturor șoferilor să conducă cu prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

„Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate. În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare”, este mesajul transmis de IPJ Hunedoara. 

Deși la verificarea documentelor, polițiștii au constatat că materialul lemnos avea avizele de însoțire necesare, în aplicațiile Ministerului Apelor și Pădurilor, în urma căutării pe numărele de înmatriculare ale camionului și remorcii, nu apare niciun aviz. 

Foto: Număr de înmatriculare remorcă.

Foto: Număr de înmatriculare camion.

 

Adauga comentariu