(VIDEO) Sute de deveni au protestat împotriva noilor restricții impuse în pandemie. Oamenii au scandat „LIBERTATE!” și „JOS GUVERNUL!”

Sute de oameni au protestat astăzi, în Deva, împotriva noilor restricții impuse de Guvern. Acțiunea a fost inițiată de organizația AUR Hunedoara, condusă de președintele Tiberiu Barstan. Oameni de toate vârstele s-au strâns în fața Prefecturii Județului Hunedoara, în jurul orei 17.00, apoi, au plecat într-un marș prin întreg orașul. Cu pancarte în mâini, protestatarii au scandat lozinci împotriva secretarului de stat Raed Arafat și a Guvernului. Cel mai frecvent, devenii au scandat „Libertate!”, sloganul devenind un laitmotiv al protestului. 

După ce au făcut înconjurul orașului, protestatarii au revenit în fața Prefecturii Județului Hunedoara. Nemulțumirile acestora au avut ca principală cauză restricțiile impuse din cauza pandemiei de Covid-19. Restricții care le-au dat viețile peste cap. Unii au fost nevoiți să-și închidă afacerile, iar alții au rămas fără locuri de muncă. 

„Eu de fapt nu fac politică, eu am niște principii. Țara asta trebuie să meargă bine înainte. Oamenii trebuie să trăiască bine, să avem spitale, să avem școli funcționale. Nu hoții ăștia câți sunt, câteva bucăți, să trăiască bine pe munca noastră. Eu și colegii mei o să încercăm, pentru tot ce-i abuz, tot ce se întâmplă în țara asta, în Hunedoara, în Deva, să luăm atitudine. Nu trebuie să ne lăsăm furați, nu trebuie să ne mai lăsăm mințiți. Noi muncim în țara, în orașul ăsta, în Deva. Noi plătim taxe și impozite, alții beneficiază de pe ele. Se fură, ne mint, ne batjocoresc”, a spus Tiberiu Barstan, într-un discurs rostit în fața protestatarilor.  

Pe traseu, protestatarii au fost însoțiți de echipaje de polițiști și jandarmi. De asemenea, în fața Prefecturii oamenii au fost supravegheați, în permanență de efective de pază și ordine, protestul fiind unul pașnic și fără incidente. 

Adauga comentariu