(VIDEO-Reportaj) „BĂTRÂNA” cu un singur pretendent. Comuna din județ în care se știe rezultatul de la alegeri, înainte de închiderea urnelor

Situată în Ținutul Pădurenilor, Bătrâna este cea mai depopulată comună din județul Hunedoara.

Are aproximativ 100 de locuitori și doar 98 dintre ei au drept de vot. Un singur candidat s-a înscris în cursa electorală pentru funcția de primar al comunei, fiind vorba despre primarul în funcție, Radu Herciu. Victoria acestuia poate fi decisă chiar și de un singur vot. Radu Herciu a fost, mai întâi, învățător în comună, iar din 2000 a fost ales primar, pentru cinci mandate consecutive.

Principala problemă a comunei este drumul de legătură dintre satul Bătrâna și localitatea Dobra. Artera rutieră măsoară 30 de kilometri și nu este asfaltată. Drumul a fost pietruit, iar la fiecare ploaie se formează șanțuri, care îl fac impracticabil. Practic, autorităților locale ale comunei le este imposibil să modernizeze drumul, deoarece acesta se află pe raza mai multor unități administrativ teritoriale, iar o parte are regim de drum forestier. 

Oamenii din Bătrâna spun că sunt mulțumiți de traiul pe care îl au. În sat, drumurile au fost asfaltate și au rețea de apă potabile, ceea ce este o raritate pentru localitățile izolate. Le-ar lipsi doar serviciile medicale și transportul public.

Comuna Bătrâna este considerată cea mai mică și cea mai îmbătrânită comună din țară. În ultimul timp, localnicilor li s-a ivit o speranță că satele lor nu vor dispărea definitiv. Câteva familii din județul Timiș și-au cumpărat case de vacanță în Bătrâna, ceea ce ar putea transforma comuna într-o zonă turistică.

În prezent, în satele comunei, sunt zeci de case nelocuite, construcțiile fiind adevărate bijuterii din lemn și piatră.

 

 

 

 

Adauga comentariu