(VIDEO) Proxeneți cu „vechime”, săltați din trafic, la Deva. Informații incendiare din ancheta procurorilor: au strâns milioane de euro pe seama fetelor obligate să se prostitueze

Apar primele informații oficiale despre mega-acțiunea structurilor Antimafia, din luna iunie, din Deva, atunci când mai mulți indivizi au fost săltați direct din trafic. 

Este vorba despre membrii unei grupări de proxeneți, care activa pe piața internațională a traficului de carne vie de aproximativ 11 ani. Zeci de tinere din țară au ajuns victime ale rețelei de proxeneți, iar banii strânși de pe urma fetelor, pe care le obligau să se prostitueze, ajung la câteva milioane de euro. 

În data de 16 iunie, cartierul Dorobanți din Deva a fost împânzit de echipaje de polițiști și procurori de la Combaterea Criminalității Organizate, veniți de la Galați, cu scopul precis de a destructura rețeaua de proxeneți. Oamenii legii aveau informaţii că la Deva, vor veni personaje cu implicații adânci în lumea interlopă, pentru a participa la o gală de box, organizată de un afacerist din municipiul reședință de județ. Evenimentul sportiv a fost un context extrem de bun pentru ca traficanții de carne vie să fie săltați „ca din oală”. Ceea ce s-a și întâmplat. Cu armele la vedere, oamenii legii au acționat extrem de prompt. Suspecții au fost opriți în trafic, dați jos din mașini, imobilizați și încătușați direct în stradă. Acțiunea de destructurare a grupării de proxeneți s-a desfășurat pe o perioadă de câteva zile și a cuprins mai multe județe din țară. În total au fost puse în aplicare 47 de mandate de aducere și au fost efectuate, simultan, 18 percheziții domiciliare. 

Dosarul deschis în acest caz este pe linia traficului de minori și persoane, a proxenetismului și spălării banilor. Suspecții ridicați din Deva au fost duși sub escortă la Galați, pe numele lor fiind emise ordonanțe de reținere. Totodată, procurorii DIICOT - ST Galați au cerut arestarea preventivă a 11 persoane. 


Tribunalul Galați a admis cererea procurorilor și a dispus arestarea preventivă a lui Valentin Jarcă (foto dreapta), Ştefan-Ionuţ Cujbă, Lorinel Mihai, Dănuț Brașoveanu (foto stânga), Adrian Tudoraşcu, zis „Briga”, Silviu-Gabriel Andrabulea şi Iulian-Neculai Apostu. Alte patru persoane au fost puse sub control judiciar de instanță.

Deși membrii rețelei de proxeneți sunt acuzați de fapte extrem de grave, la interval de doar două luni de când au fost arestați preventiv au fost trimiși în arest la domiciliu, în baza unei decizii date de de Curtea de Apel Galați. 

Surse din anchetă susțin că gruparea în cauză a acționat începând cu anul 2008, prin racolarea de tinere prin metoda „Loverboy”, de pe raza mai multor județe precum Galați, Brăila, Constanța, Dâmbovița, Timiș, Vaslui, Vâlcea etc.. Tinerele erau constrânse să practice prostituția în folosul lor în diferite țări europene, respectiv Italia, Spania, Olanda, Germania sau Belgia. Până în prezent, au fost identificate 35 de victime. Banii obținuți de către victime din practicarea prostituției ajungeau la proxeneți. Suma totală obținută de traficanții de carne vie depășește 3.000.000 de euro. Din acești bani, indivizii și-au cumpărat pe numele lor sau pe numele rudelor autoturisme de lux, apartamente, terenuri și vile în țară dar și în străinătate. 

Ancheta în acest caz este extrem de complexă, fiind derulată, concomitent, în mai multe state europene. 

Citește și: Surse: Mega-acțiune a procurorilor DIICOT, la Deva. Membri ai unor grupări interlope din țară, luați pe sus de mascați. Indivizii veniseră la o gală de box

(VIDEO) Scene rupte parcă din film cu acțiunea DIICOT de la Deva. Oamenii legii au făcut arestări direct în stradă. „E plin de arme, pistoale și săbii confiscate!”

Adauga comentariu