(VIDEO) Protest în Petroșani, municipiu aflat în carantină. Și la Hunedoara sute de oameni au ieșit în stradă

Sute de hunedoreni au ieșit ieri seara în stradă, în două municipii importante din județ, unul dintre ele fiind în carantină. Oamenii s-au mobilizat prin intermediul rețelelor de socializare. Este a treia zi în care, în orașele din județ, se protestează, sporadic, împotriva noilor restricții impuse de Guvern, în contextul pandemiei de Covid-19. 

La Petroșani, persoane de toate vârstele s-au strâns în centrul municipiului aflat în carantină. Apoi, au pornit, într-un marș, pe străzile orașului. Protestatarii au scandat lozinci precum „Libertate!”, România trezește-te!” sau „Afară, afară, cu Arafat din țară!”. Potrivit celor de la Mondo TV, protestul s-a încheiat în jurul orei 22.00. 

Și în municipiul Hunedoara sute de oameni au protestat, în a treia zi consecutivă. Locul de întâlnire al protestatarilor a fost fântâna arteziană, din fața Casei de Cultură. Aici, s-au ținut discursuri de la un microfon amplificat cu o boxă și s-a ascultat Imnul României. Hunedorenii au făcut un marș pe străzile orașului, revenind pe Pietonala Corvin. Întreaga acțiune a fost transmisă live, pe Facebook. 

Protestele din cele două municipii au fost supravegheate de echipaje de jandarmi.

 

Sursa foto/video1: Mondo TV

Adauga comentariu