(VIDEO) Președintele AUR, George Simion, invitat de protestatari la Termocentrala Mintia. Angajații care fac greva foamei, ignorați de guvernanți

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a participat ieri la Serbările Naționale de la Țebea, unde s-a întâlnit cu protestatarii de la Termocentrala Mintia, veniți special pentru a discuta cu politicienii prezenți la eveniment. Aceștia din urmă l-au invitat pe Simion la Termocentrala Mintia, pentru a le cunoaște problemele cu care se confruntă.

În fața protestatarior, liderul AUR a susținut un discurs dur la adresa celor care sunt sau au fost la putere, spunând că situația grea de la Termocentrala Mintia se regăsește în întreaga țară. 

„Trebuie declararea ca obiectiv național a termocentralei de aici și a întregului sistem național energetic, dacă vrem să mai avem un viitor. Mâine, copiii voștri, copiii oamenilor din Deva se duc la școală și nu au apă caldă. Probabil, trebuie să aducem din Ungaria, din Polonia, din Cehia. Despre ce măsuri de siguranță, despre ce pandemie vorbesc ei, dacă nu au grijă de copiii noștri, mâine, la școală? Dacă nu vin să scoată din datorii termocentrala asta? Cum e termocentrala asta, e întreaga țară. Auzind de oamenii aceștia că sunt în greva foamei, nu pot decât să vin lângă ei. Fac apel la hoții care ne conduc, că nu fac decât să schimbe un tricou cu altul și coloratura politică, să-și schimbe clientela politică unii cu alții. Oamenii aceștia fac greva foamei și pe voi nu vă interesează, pentru că ați bătut palma cu ungurii, ați bătut palma cu austriecii pentru energia noastră, pentru pădurile noastre, pentru viețile noastre?! Doar ca să rămâneți voi, la conducerea țării, ne-ați vândut pe noi, nu e corect!”, a spus George Simion, în discursul susținut în fața protestatarilor. 

Cristian Iștoc, președintele Sindicatului „Solidaritate” Hunedoara, a afirmat că, la Țebea, reprezentanții Guvernului i-au evitat pe protestari, nefiind interesați de faptul că sunt angajați care fac greva foamei de cinci zile. 

„Astăzi am încercat să facem o primă acțiune comună «Hunedoara suntem noi» și Sindicatul Solidaritatea Hunedoara. Ne-am dus în cel mai vizibil loc din România (n. r. Țebea), unde puteam fi văzuți de toți cei din arcul guvernamental și de parlamentarii României. Pot să spun că s-au oprit aproape toți dintre cei care azi se află în Parlament, în afară de cei care astăzi guvernează România. N-a venit niciun membru al Guvernului, cu toate că aveau reprezentanți acolo și niciun parlamentar dintre cei care astăzi se află la putere. Eu mă bucur personal că am reușit să mutăm o parte din Țebea, la Mintia. Și, sper ca împreună să repunem termocentrala Mintia pe harta energetică a României și să nu lăsăm să dispară România de pe harta energetică a Europei. Pentru că, se pare, că acest lucru se dorește. Este un lucru confirmat chiar de cei care conduc această țară, dar nu vor să iasă public și să recunoască, că noi avem dreptate. România riscă astăzi să devină cel mai important importator de energie electrică din Europa de Est și, după ce pică și acest ultim bastion care mai poate ține independența României față de Europa, vom fi importator net pentru orice produs de acum încolo. Fără energie electrică România nu-și poate dezvolta petrochimie, nu poate dezvolta siderurgie, nu poate dezvolta absolut nimic. Nu trebuie să ne mulțumim doar cu energia electrică pentru consumul casnic. (...) Le mulțumesc colegilor noștri că, până la urmă, sunt și deveni și prieteni de-ai voștri. Eu nu i-am cunoscut până ieri, când au venit la poarta termocentralei. Le mulțumesc că au făcut acest popas și sper să nu rămână fără ecou”, a declarat Cristian Iștoc. 

Protestul de la Termocentrala Mintia a fost declanșat luni, 7 septembrie, din cauza restanțelor salariale acumulate pe ultimele 6 luni. De cinci zile, cinci angajați ai termocentralei au intrat în greva foamei, între timp, unul dintre ei a renunțat. După o săptămânpă de protest și greva foamei, niciun reprezentant al Guvernului nu a mers să discute cu protestatarii. Termocentrala de la Mintia este parte componentă a Complexului Energetic Hunedoara, companie de stat aflată în subordinea Ministerului Energiei. 

Adauga comentariu