(VIDEO) Premierul Viorica Dăncilă a deschis anul școlar în județul Hunedoara. Ce le-a spus copiilor în discursul său

În această dimineață, premierul Viorica Dăncilă a participat la deschiderea noului an școlar 2019 – 2020 la Școala Gimnazială din Sîntămăria Orlea. 

Aceasta a vizitat mai întâi grădinița din comuna hunedoreană, apoi școala gimnazială. Împreună cu premierul s-a aflat și ministrul Românilor de Pretutindeni, hunedoreanca Natalia Intotero. 


Dascăl de profesie, Viorica Dăncilă le-a dorit copiilor să facă performanță și cât mai mulți copii din mediul rural să urmeze studiile unei facultăți. 

„Educația înseamnă pentru acești copii o viață mai bună, un trai mai bun. Oportunitatea de a-și clădi un rost în viață. Educația reprezintă, concret, ieșirea din sărăcie, combaterea violenței domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiții personale mai mari, care atrag după sine alte și alte generații. Educația înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităților locale. Dragi copii, vă aflați astăzi în diferite clase ale ciclului gimnazial. Unii ați venit cu emoția primei zile de școală, alții aveți deja privirile îndreptate către liceu. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre voi să ajungă la liceul pe care vi-l doriți, la facultatea pe care v-o doriți. Îmi doresc ca voi să faceți parte dintre acei elevi care ajung la facultate și fac performanță. Am încredere în potențialul vostru al tuturor, iar viitorul este al vostru. Pentru mine personal, ca prim-ministru, este important să fac tot ce este posibil pentru a realiza aceste lucruri. Pentru mine, ca prim-ministru, este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate și sunt mândră de această moștenire. Vă urez succes și la mulți ani celor care ieri și-au sărbătorit ziua onomastică. Mult succes”, a rostit Viroica Dăncilă în discursul susținut în fața copiilor din Sîntămăria Orlea. 

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat timp de trei zile în județul Hunedoara. Sâmbătă, 7 septembrie, aceasta a participat la conferința județeană de alegeri a PSD. A doua zi, premierul a participat la Serbările Naționale de la Țebea. 

 

Adauga comentariu