(VIDEO) Percheziții la o clinică de operații estetice făcute de medici falși. „Operau” și în municipiul Hunedoara, la un cabinet medical individual

Oamenii legii au organizat ieri 45 de percheziții, în București și 24 de județe printre care și județul Hunedoara, la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor firme. Acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal care are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual și exercitarea fără drept a unei profesii.

În județ, perchezițiile au avut loc în municipiul Hunedoara, la un cabinet medical individual situat pe Bulevardul Dacia, a declarat reprezentantul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție. 

„Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea a 45 de percheziții domiciliare în București și în alte 24 de județe, la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual și exercitarea fără drept a unei profesii.

Infracțiunile cercetate au fost săvârșite de către reprezentanții unei clinici de înfrumusețare, care funcționează în municipiul București, cu ocazia efectuării procedurilor de înfrumusețare – invazive sau noninvazive - atât la sediul acesteea, cât și în alte cabinete partenere de pe teritoriul țării de către angajați/colaboratori, fără a le evidenția în sistem contabil și fără a îndeplini condițiile esențiale pentru exercitarea unei astfel de profesii”, a informat Parchetul de  pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Conform unor surse din anchetă, clinica vizată de perchezițiile procurorilor și polițiștilor este „Swiss EstetiX”, supranumită și „clinica vedetelor”, înființată de Valentin Burada. În 2018, clinica a fost în vizorul anchetatorilor, după ce s-a descoperit că în cadrul cabinetelor de chirurgie estetică operau medici falși, respectiv persoane care nu aveau pregătire în domeniu. 

Ziar de Hunedoara a relatat, în trecut, despre colaborările pe care Swiss EstetiX le-a avut la Deva, inițial, cu un salon de înfrumusețare, apoi, cu un cabinet stomatologic, fără să dețină autorizație sanitară. 

Precizăm că pe perioada anchetei penale, până la pronunțarea unei sentințe definitive în acest dosar, persoanele vizate de cercetările procurorilor se bucură de prezumția de nevinovăție. 

Citește și: (VIDEO) „Clinica vedetelor” din București a „operat” și la Deva, într-un salon fără autorizație sanitară. Intervenții de injectare cu botox transmise live pe Facebook

Citește și: (VIDEO) „Clinica vedetelor” continuă să „opereze” clandestin, la Deva. Injectări cu botox, într-un cabinet stomatologic. DSP: „Nu avem nicio autorizație înregistrată”

Adauga comentariu