(VIDEO) Patru bucureșteni s-au aventurat în Retezat, deși vremea era rea. Salvamontiștii au reușit să-i recupereze vii și nevătămați

Patru turiști din București s-au aventurat într-o drumeție pe munte, în Retezatul Mic, fără să țină cont de avertisemntul meteorologic de vreme rea. Prognoza meteo pentru zona montană din județul Hunedoara anunța ninsori viscolite și temperaturi negative, sub limita înghețului. 

Cei patru bărbați au pornit într-o drumeție în Retezatul Mic, însă, din cauza vremii nefavorabile s-au rătăcit, pierzând traseul pentru întoarcere. Aceștia au fost nevoiți să apeleze la ajutorul echipelor de căutare și salvare montană. În căutarea turiștilor au pornit, inițial, jandarmii, însă, misiunea s-a dovedit a fi extrem de dificilă. Militarii au cerut sprijinul salvamontiștilor. 

„Echipele Salvamont au fost solicitate pentru o acțiune de căutare, respectiv, pentru localizarea unui grup de trei turisti prinși de vremea nefavorabilă, în Retezatul Mic, între Piatra Iorgovanului și Stanuletii Mari. Apelul venit prin 112 a fost distribuit Jandarmeriei Montane deoarece persoanele nu prezentau afecțiuni medicale. În cursul nopții, însă, din cauza înăspririi vremii în zona montană, jandarmii au solicitat ajutorul salvamontistilor. Două echipe de salvatori montani au pornit în căutarea persoanelor dispărute, în zona indicată, una dinspre Valea Jiului de Vest, iar alta dinspre Lapușnicul Mare. În zona de creastă, condițiile meteo erau nefavorabile. Ploua tare cu tendința de a se transforma în lapoviță și ninsoare”, a declarat Ovidiu Bodean, șeful Serviciului Județean Salvamont Hunedoara. 

Salvamontiștii au reușit să-i găsească pe cei patru turiști, vii și nevătămați, în dimineața zilei de astăzi. Au fost conduși în siguranță la un refugiu Salvamont. Cei patru bărbați au vârste cuprinse între 39 și 43 de ani. Aceștia s-au adăpostit la o stână, unde au petrecut întreaga noapte, în așteptarea salvatorilor. 

Adauga comentariu