(VIDEO) Parlamentarii AUR au părăsit ședința din Parlament, în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului. Ce i-a transmis George Simion premierului Florin Cîțu

Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au părăsit ședința din Parlament, la care participă premierul Florin Cîțu. Gestul parlamentarilor vine pe fondul protestelor declanșate de o săptămână de minerii din Valea Jiului. Proteste la care niciun reprezentant al Guvernului nu a venit să discute cu oamenii. 

Premierul Florin Cîțu participă, în aceste momente, la dezbaterea din Parlament, invitat fiind de grupul parlamentar al PSD. Tema dezbaterii este bugetul de stat pentru anul în curs. 

Liderul AUR George Simion a ținut un discurs de la tribuna Parlamentului, în care a vorbit despre protestele minerilor din Valea Jiului și faptul că Guvernul nu le-a oferit nicio soluție viabilă.

„Vin din județul Hunedoara, unde am fost chemați și de lucrătorii de la Termocentrala Mintia și de minerii din Valea Jiului. Am fost chemați și în Gorj, de minerii de la Complexul Energetic Oltenia, pentru că bătaia de joc a atins cote maxime. Grupul parlamentar AUR va părăsi sala de ședință, în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului și cu toțți lucrătorii din domeniul energetic. Pentru că, din păcate, domnule Cîțu, acest Guvern nu are o strategie, nu are o viziune, nu are un plan pentru România. (...) Pentru că ei nu cred minciunile doamnei Turcan (n. r. ministrul Muncii) și pentru că ei încă sunt la ora asta în mină, pentru că, din păcate, este forma lor de protest extrem, în care își pun viața în pericol, noi, cei de la AUR, vom părăsi aceste dezbateri. Poate vă veți trezi, domnule Cîțu, și veți înțelege, că românii au nevoie de soluții. Ce le oferiți dumneavoastră, închiderea minelor, locuri de muncă încă trei luni? Vreți să le dați cursuri de reconversie profesională? Am tot auzit această «placă» de 20 de ani. Nu există aceste cursuri! Minerii de astăzi, care mai au putere de muncă, vor ajunge culegători de sparanghel. Acesta este finalul de piesă, dacă vreți, al unei clase politice epuizate. Nu aveți soluții! Și, când noi vă spunem, nu vindeți gazele din Marea Neagră, nu dați «Legea Offshore-ului», pe care sunteți pregătiți să o dați. Nu vindeți Portul Constanța și nu distrugeți Poșta Română! Domnule Cîțu, vorbesc în numele românilor. Este timpul să-i ascultați. Nu să faceți analogii elucubrante cu Mineriada! Ce treabă are Mineriada? Dacă acei oameni veneau sau vin la București să-și ceară drepturile, ce treabă are asta cu un episod negru al României? Domnule Cîțu, dumneavoastră v-ați luat salariul? Minerii din Valea Jiului nu și-au luat nici până azi salariul și nici nu mai cred în minciuni. Treziți-vă, domnule Cîțu, și veniți cu soluții. Fie că transformăm termocentralele să funcționeze pe cărbune desulfurat, fie că le transformăm să funcționeze pe gaze. Dar nu transformați Turceni, Ișalnița, Termo Mintia în panouri fotovoltaice, că nu e funcțional. Este sistemul energetic național, domnule Cîțu. Trebuie să le dăm soluții românilor, nu circ. Nu lozinci, nu demagogii”, a spus George Simion de la tribuna Parlamentului. 

George Simion s-a aflat astăzi, la Deva, la solicitarea angajaților Complexului Energetic Hunedoara, societate care administrează termocentralele Paroșeni și Mintia, precum și minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan. Liderul AUR s-a întâlnit cu angajați ai Termocentralei Mintia, apoi, a mers să discute cu prefectul județului Hunedoara (foto jos). 

Adauga comentariu