(VIDEO) Parapantist agățat între firele de curent, în zona localității Brazi. Misiune de salvare dificilă a pompierilor

Misiune de salvare dificilă a pompierilor hunedoreni a unui parapantist prins în firele de curent din zona localităţii Brazi.

Un bărbat care plana cu parapanta în zona localității Brazi a trecut prin momente cumplite. Acesta a rămas agățat între cablurile de curent, la o înălțime de aproximativ 20 de metri. 

„Parapantistul suspendat de firele de curent, la aproximativ 20 de metri înălțime, a ajuns în siguranță la sol. Echipajul de pompieri a utilizat autoscara pentru a ajunge la bărbat. Acesta a fost consiliat sa decupleze sistemul care îl lega de parapantă şi a fost preluat în nacela autospecialei. Parapantistul nu prezenta leziuni și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Zona Brazi, din apropierea masivului Retezat, este o destinaţie preferata de parapantiști pentru practicarea acestui sport”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectpratului pentru Situații de Urgență Hunedoara. 

În operaţiunile de salvare au fost implicaţi 10 pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Hunedoara cu trei autospeciale şi un echipaj Salvamont.

Adauga comentariu