VIDEO Minunile de la icoana din Semlac a părintelui Arsenie Boca. Oameni vindecați în urma rugăciunilor și a ungerii cu mir

Icoana părintelui Arsenie Boca, care lăcrimeează și care se află în casa unei familii din comuna arădeană Semlac, a suferit transformări. Din anul 2015 și până acum icoana are alte culori și ochiul de unde curgeau lacrimile transformate în mir are acum un fel de rană.

Toate acestea  pot fi văzute de cei care trec pragul familiei Bortăș pentru a se ruga la icoană.

Conform mărturiei celor doi credincioși din Semlac: Simeon și Maria Bortăș tabloul a fost cumpărat de la Mănăstirea Prislop, cu prilejul primului lor pelerinaj acolo. Se întâmpla în anul 2015, în luna mai, în preajma sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena. Totul a început în momentul în care  Maria Bortăș, care suferea după spusele ei și după analizele medicale de mai multe afecțiuni, a visat că plânge lângă mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop, loc pe care nu îl vizitase niciodată. În urma acestui vis a hotărât ca în data de 27 mai 2015 să meargă la Prislop. La întoarcere au achiziționat de la un vânzător ambulant îmbrăcat în haine monahale trei tablouri litografiate identice, care aveau pe ele un chip al Părintelui Arsenie Boca, Biserica Mănăstirii Prislop, crucea și Mormântul Părintelui.

Ex foto: Așa arăta icoana când a fost adusă și a lăcrimat

 „Două le-am oferit ca dar, unul la băiat, unul la fată, iar unul l-am păstrat și l-am agățat în cui exact unde este și astăzi, deasupra boltei din holul casei. În data de 7 iunie, eu am ieșit în curte, într-o filigorie, unde am început să citesc broșura «Rugăciunile Dimineții ale Părintelui Arsenie». La un moment dat mă strigă soția și mă întreabă dacă nu am spart o sticluță de mir, deoarece cumpărasem și mir de la Prislop. M-a întrebat deoarece în casă se simțea un miros foarte puternic de mir. I-am spus că nu. Soția se afla chiar sub bolta unde era icoana. Cum era în ciorapi a simțit că pardoseala este umedă. Când s-a uitat mai bine a văzut că din icoană curge o picătură. Atunci icoana a început să lăcrimeze tot mai mult. Nu știam ce să facem, am chemat-o pe fiica noastră și când a văzut a spus să zicem la lume. Ne-am gândit să nu ne creadă nebuni sau șarlatani. Fata ne-a spus că este o minune și să se bucure și alții de ea. Și așa a început totul”, povestește nea Simeon.

Lacrimele curgeau din ochiul stâng al părintelui. După zile de rugăciuni gazda casei a început să se simtă mai bine și a scăpat de afecțiunile pe care le avea.

La 18 zile după ce tabloul cu chipul Părintelui lăcrima a fost furat din locuința celor doi. Furtul a fost declarat la poliție. După o zi tabloul a fost readus în fața casei și aruncat între trandafiri. A fost demarată o anchetă, casa a fost călcată și de procurori, care au certetat tabloul, însă nu au putut ajunge la o concluzie.

Când a fost regăsit tabloul nu mai lăcrima, însă, Nea Simeon spune că în aceeași zi a început iar. De atunci mii de persoane din toate colțurile țării i-au trecut pragul pentru a vedea tabloul și a se ruga. La început erau zilnic peste 200 de persoane. Pe lângă aceștia au fost și foarte mulți preoți și monahi, în cei patru ani numărul lor este de aproape 500.

Lacrimile se tranformau în mir și pentru a nu curge pe jos gazda a confecționat un suport metalic. Familia mai susține și faptul că a primit de la un preot, pe nume Tudor din parohioa Cordău, județul Bihor, 5.000 de sticluțe în care a colectat mirul și 2.500 de sticluțe de la o doamnă din București și de la un medic din Arad. Mirul se colecta cu o seringă din tava pusă sub icoană. Acest mir se distribuia gratuit tuturor celor care le călcau pragul. Familia susține că a numărat până la 10.000 de sticle distribuite pe durata unui an și trei luni.

„Prima dată a fost ochiul roșu, tare roșu și apoi a început să se vadă așa ca o rană.  Vin oamenii credincioși, care se roagă pentru ei și familie și chiar oameni cu probleme mari de sănătate. E păcat că noi nu ne apărăm sfinții. Eu îmi iubesc țara mai mult decât sufletul meu”, a mai spus bărbatul.

Minunile de la icoană

Familia Bortăș ne-a relatat că foarte multe persoane susțin că au avut parte de vindecări miraculoase de boli incurabile (cancer, cangrene, sarcini care nu puteau fi duse la termen) și care susțin cu tărie că s-au vindecat în urma rugăciunilor în fața icoanei, așa cum este cunoscut tabloul în percepția unanimă, și ungerii cu mir colectat și împărțit celor care treceau pragul.

Tot din relatările familiei Bortăș am aflat de peste 30 de vindecări miraculoase în urma prezenței la icoană au fost consemnate.

Familia deține documente medicale despre vindecarea unui copil din Austria cu o tumoră de 4,8 mm, care a dispărut în urma ungerii cu mirul de la icoană, vindecarea fiind completă. De asemenea, deține mărturia scrisă a soției unui șofer de TIR din Arad care suferea de o tumoră canceroasă la picior și în urma ungerii cu mir, în mai multe rânduri, s-a vindecat complet. De asemenea, existăă mărturii verbale făcute de mai multe persoane despre vindecări miraculoasă: o femeie cu limba secționată și cangrenă s-a vindecat în urma rugăciunilor în fața icoanei; o familie din Oradea susține că a reușit, în urma vizitei la icoană, să conceapă un copil, după ce în prealabil femeia făcuse operații la Cluj și Viena iar medicii austrieci susțineau că dacă va rămâne însărcinată va pierde uterul și ovarele. Ulterior a născut; o fetiță din Arad care nu articula niciun cuvânt până la vârsta de trei ani și jumătate, în urma aducerii la icoană la întoarcerea spre casă a început să vorbească.

În momentul de față icoana  nu mai lăcrimează mir abudent însă este umedă în permanență. Mirul izvorăște acum de pe întreaga suprafață și se formează cristale asemenea unor picături de ploaie solidificându-se.  

Familia spune că mirosul plăcut se schimbă în fiecare anotimp. Și acum sunt credincioși care le trec pragul, dar mult mai puțini. Nea Simeon le deschide ușa și cu o răbdare nemaintâlnită stă de vorbă cu fiecare și îi lase să se roage.

Arsenie Boca a fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. După instaurarea regimului comunist în anul 1945, Arsenie Boca a intrat în atenţia Securităţii și până la sfârşitul anilor 1950, stareţul a trecut prim multe anchete şi arestări. A fost închis la Securitatea din Braşov, apoi dus la Canal. A ajuns în închisoarile din Jilava, Timişoara şi Oradea. După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot. Securitatea l-a urmărit aproape până în ultimele săptămâni dinaintea morţii sale, în 1989. Zeci de pelerini merg zilnic la Mănăstirea Prislop unde este înmormântat.

 Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. A trecut la cele veşnice pe 28 noiembrie 1989.

Mitropolia Ardealului a decis ca Arsenie Boca să devină sfânt. Va urma în acest an procesul de canonizare.

Adauga comentariu