(VIDEO) Minor din municipiul Hunedoara, reținut pentru furt calificat. După ce a spart mai multe mașini a chefuit la o prietenă, pe care a furat-o de bunuri

Un adolescent de 17 ani, din municipiul Hunedoara, a fost reținut de polițiști, fiind acuzat de furt calificat și tentativă la această infracțiune. Polițiștii au date că, în noaptea de 5 spre 6 iunie, minorul a spart un autoturism, din care a sustras un portofel, documente și bijuterii. Acesta ar fi spart și alte autoturisme, din care nu a furat nimic. În aceeași noapte, adolescentul a mers la domiciliul unei hunedorence, unde a consumat bături alcoolice cu tatăl femeii, iar la plecare a furat o boxă și un telefon mobil. 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Hunedoara au deschis un dosar penal în acest caz și fac cercetări pentru furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat. 

„Probatoriul administrat în cauză a stabilit că minorul, în noaptea de 05 spre 06.06.2021, a spart geamul unui autoturism parcat pe o stradă din municipiul Hunedoara, de unde a sustras un portofel în care erau mai multe documente personale și bijuterii, prejudiciul fiind de peste 1.000 de lei. În aceeaşi noapte, minorul a pătruns în alte autoturisme parcate pe raza municipiului Hunedoara, prin forţarea portierelor, însă nu a sustras bunuri, în respectivele cazuri infracţiunea de furt calificat rămânând în faza de tentativă. 

Totodată, în noaptea de 05 spre 06.06.2021, minorul s-a aflat în locuința unei hunedorence, unde a consumat băuturi alcoolice cu tatăl persoanei vătămate, iar la plecare a încercat să sustragă din locuință o boxă portabilă audio și telefonul mobil aparţinând femeii, fiind surprins de aceasta. La solicitarea proprietarei de a lăsa obiectele în locuință, tânărul a lăsat boxa audio, dar a sustras telefonul mobil, lipsa acestuia fiind sesizată de persoana vătămată în dimineața zilei de 06.06.2021”, a declarat comisarul-șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. 

Față de minor, poliţiştii hunedoreni au dispus reținerea preventivă pentru o perioadă de 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat magistraţilor Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.

Adauga comentariu