(VIDEO) Medicii de pe secția de Pneumologie lucrează cu aparatură din anul 1977. Deputatul USR Emanuel Ungureanu: „Voi solicita luni Corpului de Control al Ministerului Sănătății să verifice urgent modul în care este manageriat Spitalul Județean din Deva”

Imagini care revoltă! Diagnostice puse cu ajutorul unor aparaturi vechi de peste 40 de ani, la secția de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Totul a ieșit la iveală după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a mers la această secție, pentru a vedea condițiile în care sunt tratați pacienții din municipiul reședință de județ, care au probleme pulmonare. Ungureanu susține că luni va solicita Corpului de Control al Ministerului Sănătății să verifice urgent modul în care este manageriat Spitalul Județean din Deva și, de asemenea, îi va solicita ministrului Sorina Pintea să aloce urgent banii necesari înlocuirii aparaturii învechite.

„Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Imagini incredibile cu aparatură veche de peste 40 de ani la secția de Pneumologie din cadrul Spitalului Judetean Deva!
Cu această aparatură din anii 1977, medicii de pe această secție trebuie să diagnosticheze inclusiv tuberculoza.

Urmăriți dialogul halucinant pe care l-am deschis cu unul dintre doctorii minunați de pe această secție, Lucia Bulugean, care, cu resurse minime, în condiții groaznice, îngrijește cum știe ea mai bine bolnavii cu boli grave de plămânii din județul Hunedoara.
Voi solicita luni Corpului de Control al Ministerului Sănătății să verifice urgent modul în care este manageriat Spitalul Județean din Deva.
Voi solicita ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să aloce urgent sumele necesare pentru a înlocui aparatura învechită de pe această secție.
Atenție, din nou la imagini, personalul care manipulează aceste vechituri este supus unor radiații extrem de periculoase, cu consecințe dramatice asupra stării lor de sănătate!”

Dialogul dintre medicul Lucia Bulugean și Emanuel Ungureanu este absolut halucinant, iar medicul de pe secția de Pneumologie încheie cu replica:

„Eu am zis de foarte mult: politicienii ăștia stau într-un bloc de sticlă sus. Ei habar nu au ce e în teritoriu. Nu a mai venit nimeni aici, nici măcar ăștia de Hunedoara (parlamentarii de Hunedoara - n.r.)”.

Imaginile, în întregime, mai jos:

Adauga comentariu