(VIDEO) Locatarii unui bloc din Deva, cu două baruri la parter, terorizați de vacarmul creat de cheflii. Muzică ascultată cu volumul la maximum, scandaluri cu înjurături și amenințări. Barmanii s-ar fi lăudat că au „cunoștințe” la toate instituțiile

Locatarii unui bloc din Cartierul Dacia, la parterul căruia sunt două baruri, „NRG” și „FRANCO”, sunt terorizați de vacarmul zilnic pe care îl fac clienții, dar și angajații. Indiferent de orele din zi sau din noapte, muzica se ascultă cu volumul la maximum, scandalurile sunt la ele acasă, iar, uneori, s-au întâmplat și incidente între clienții barurilor și locatarii din bloc.

Până acum, oamenii au trimis numeroase petiții la diverse instituții, în care au relatat despre coșmarul pe care sunt nevoiți să-l suporte. Au apelat și la ajutorul polițiștilor, care au venit la fața locului, dar liniștea mult dorită tot nu li s-a asigurat.

Unul dintre baruri, spun locatarii, funcționează de mai mulți ani. Al doilea a fost înființat înainte de perioada stării de urgență, timp în care oamenii s-au bucurat de liniște. Acum, după deschiderea teraselor, vacarmul de la parterul blocului s-a reinstaurat.

Oamenii susțin că i-au rugat pe administratorii barurilor să încerce să mențină liniștea și ordinea în localuri, dar au fost sfidați. Mai grav de atât, barmanii s-ar fi lăudat că au „cunoștințe” la toate instituțiile care ar putea lua măsuri și că nu au ce să le facă. Lucruri pe care locatarii blocului le-au relatat și în petițiile trimise la instituții.

„Menționăm faptul că pe tot parcursul zilei, începând cu ora 07:00, până la ora 24:00, în barul NRG se adună diverși consumatori de băuturi alcoolice care folosesc cuvinte triviale, jignitoare și amenințătoare la adresa noastră. Au loc altercații între consumatori, care aruncă cu sticle în afara barului, fără să țină cont de oamenii din jur. Se fumează în interiorul barului deși legea interzice acest fapt. Locatarii blocului nu se pot odihni din cauza gălăgiei de la bar, unde muzica răsună în tot cartierul, spațiul nefiind izolat fonic, iar ușa este în permanență deschisă. De nenumărate ori au fost rugați barmanii să înceteze cu gălăgia și muzica, dar aceștia în cauză au reacționat vulgar, amenințând și spunând că nu avem ce le face, pentru că ei au «cunoștințe» la toate instituțiile care pot lua măsuri. Am avut discuții cu patronul localului în vederea izolării fonice, dar nu a făcut nimic în această privință, nu-l interesează, pur și simplu ne râde în față. (...) Deși am făcut numeroase sesizări la poliție, sesizări în urma cărora agenții de poliție s-au deplasat la fața locului nu s-a luat nicio măsură, barmanii și clienții continuând să facă gălăgie”, se arată în petiția pe care Asociația de proprietari nr. 77.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au transmis ca oamenii trebuie să apeleze numărul unic de urgență 112, atunci când le va fi tulburată liniștea. În ceea ce privește petițiile pe care le-au trimis, răspunsurile le vor fi date în termen de 30 de zile. 

„Dacă petitiile au fost trimise spre solutionare catre Poliția Municipiului Deva, semnatarii acestora, vor primi un răspuns în termenul prevăzut de lege privind rezultatul verificărilor. Recomandăm tuturor cetățenilor să apeleze numărul de urgență 112, atunci când se produc astfel de fapte pentru a se interveni în cel mai scurt timp și cu celeritate”, a transmis IPJ Hunedoara.

De precizat ar fi că, Poliția locală Deva (care aparține de primărie), cea care are competență în astfel de situații, în perioada stării de alertă este în subordinea și coordonarea Poliției Naționale. Polițiștii locali nu pot interveni la solicitările oamenilor independent de atribuțiile care li se dau prin Poliția Națională.

 

 

 

 

Adauga comentariu