(VIDEO) Incendiu puternic la locomotiva unui tren marfar, pe linia Simeria - Petroșani. Pompierii au adus apa de la 7 kilometri distanță pentru a stinge flăcările

Incendiu, noaptea trecută, la o locomotivă a unui tren marfar care staționa în gara Băniţa, de pe coridorul feroviar Simeria - Petroșani. Timp de două ore, pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Din cauza presiunii scăzute de la hidrantul din gara Bănița, alimentarea cu apă a pentru stingerea incendiului s-a realizat în sistem navetă. Apa a fost adusă de la o distanță de șapte kilometri. 

„Pompierii Detaşamentului Petroşani au acţionat cu 3 echipaje cu autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului ce a distrus locomotiva. Atacarea arderii s-a putut realiza doar după întreruperea curentului pe linia de înaltă tensiune dar a fost salvată garnitura alcătuită din 37 de vagoane de marfă goale. Din cauza presiunii scăzute în hidrantul gării, alimentarea cu apă a fost realizată în sistem naveta de la aproximativ 7 km. După mai bine de 2 ore de luptă cu flăcările, pompierii petroşăneni au reuşit stingerea incendiului concluzionând că acesta a pornit din zona răcitorului de ulei al transformatorului principal, în urma efectului termic al curentului electric. Nimeni nu a fost rănit în acest incendiu. Traficul feroviar pe dubla 2, între Simeria şi Petroşani, a fost reluat înainte de ora 06:00”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara. 

Adauga comentariu