(VIDEO) IMAGINI SPECTACULOASE: Cum arată nodul rutier de la Șoimuș. Traficul pe autostrada închisă, între Șoimuș și Simeria, ar putea fi reluat în 7 sau 8 noiembrie

Spedition UMB, firma care construiește lotul IV al autostrăzi Deva-Lugoj, aproape a reușit să finalizeze conexiunea cu autostrada Deva-Orăștie. Nodul rutier din zona Șoimuș a fost reconstruit, practic, de la zero. Ieri, pe vechea bretea temporară din nodul rutier se decoperta vechiul asfalt și se lucra la viitoarea bretea de coborâre de pe sensul de mers Deva – Ilia. Celelalte trei bretele ale nodului rutier sunt deja asfaltate. Lucrările la care se concentrează acum antreprenorul sunt conexiunea cu viaductul din nodul rutier și breteaua de coborâre.

„În ultima parte a lunii octombrie, pe Lotul 4 al autostrăzii #A1 Lugoj – Deva, echipele antreprenorului s-au concentrat pe joncțiunea lotului cu autostrada Deva – Orăștie. În această zonă, a început așternerea stratului superior de fundație, din BSC, și a primului strat de asfalt (AB2). La versantul Șoimuș, continuă lucrările de realizare a zidului de sprijin din pământ armat pe zona de rambleu, respectiv zidul de sprijin din beton armat fundat pe coloane pe zona de debleu. Totodată, se lucrează intens la umpluturile ambelor culei a viaductului care urcă pe versantul Şoimuş, se fac ultimele retușuri la viitorul Centru de Întreținere, precum și foarte multe lucrări de siguranță rutieră (montare panouri fono-absorbante și parapet direcțional) și pentru asigurarea scurgerii apelor”, se arată într-un comunicat al DRDP Timișoara.

Imaginile surprinse din dronă de Ziarul Unirea sunt spectaculoase.

Traficul rutier ar putea fi redeschis mai repede

Tronsonul de autostradă Șoimuș-Simeria este închis încă din luna octombrie, iar traficul rutier a fost deviat pe DN7, pentru ca muncitorii să poată efectua lucrările cât mai repede. În octombrie, UMB a estimat că va avea nevoie de o lună de zile, pentru a reface nodul la autostradă, dar, după cum se mișcă lucrurile, se pare că devenii vor scăpa de nebunia creată prin închiderea drumului de mare viteză mai repede cu aproape o săptămână. 

„Am discutat cu prefectul județului Hunedoara vizavi de DN7. Este un disconfort fantastic atât pentru cei din Grigorescu, cât și pentru toți devenii. În 10 octombrie am fost obligat și orice primar avea obligația să semneze acel document prin care să dăm posibilitatea conectării autostrăzii, din 10 octombrie până în 15 noiembrie. În urma ultimei mele discuții cu prefectul județului Hunedoara, care la rândul lui a vorbit cu constructorul, probabil în 7 sau 8 noiembrie, vor deschide traficul pe autostradă, și vom scăpa de aceste ambuteiaje”, a spus primarul Devei, Florin Oancea.

Stadiul fizic al lucrărilor la lotul IV al autostrăzii Deva-Lugoj era, în luna octombrie, de 92%. Constructorul estimează că tronsonul Deva-Ilia va fi finalizat până la finalul acestui an. Totuși, deși avansează rapid, lucrările din „Dealul Liliecilor” din zona Șoimuș, sunt departe de a fi gata.

Adauga comentariu