(VIDEO) Imagini inedite surprinse cu drona de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum arăta „Dealul liliecilor” după ce a fost excavat pe jumătate

Se lucrează de zor la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva, în zona „Dealului liliecilor” de la Șoimuș. Pe imaginile surprinse recent, în 10 iunie, cu drona, șantierul arată ca un adevărat furnicar. În zona versantului excavat pentru a face loc șoselei de mare viteză sun concentrate zeci de utilaje și muncitori. Se lucrează la consolidarea versantului, dar și la terasamentul autostrăzii.

În ultimaul raport al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), din luna mai a acestui an, stadiul de execuție a lucrărilor de la Lotul IV era de peste 95%. Compania a mai dat ca termen de finalizare și de dare în folosință a segmentului de șosea luna septembrie. Lotul IV are o lungime de 22 de kilometri și este delimitat de localitățile Ilia și Șoimuș și este parte a autostrăzii care va lega Deva de Timișoara. Contractul de lucrări a fost semant în august 2013 și avea termen de finalizare luna mai 2016. Valoarea lucrărilor este de 419 milioane de lei.

CNAIR preconizează că și Lotul III, între localitățile Ilia și Holdea, cu o lungime de 21 de kilometri, va finalizat în acest an. Pe acest segment, lucrările sunt concentrate în zona nodului rutier de la Holdea, în rest șoseaua este realizată, inclusiv indicatoarele rutiere, parapeții și panourile fonoabsorbante.

Astfel, vor mai rămâne de executat circa 14 kilometri de autostradă, ai Lotului II, între Holdea şi Margina, unde se află celebrele tuneluri pentru urși. Despre acest segment nu se știe termenul la care va fi finalizat.

Sursa foto/video: Z/youtube

Adauga comentariu