(VIDEO) Hunedorean reținut, după ce și-a antrenat câinii de vânătoare folosind mistreți vii

Un tânăr de 20 de ani, din localitatea Roșcani, a fost reţinut de poliţişti pentru acuzația de rele tratamente aplicate animalelor.

Poliţiştii din cadrul Biroul pentru Protecţia Animalelor Hunedoara au aflat că un tânăr de 20 de ani, din localitatea Roşcani, îşi asmuţea câinii de vânătoare pe doi porci mistreţi crescuţi în gos­podăria părinţilor, pentru a le dezvolta agresi­vi­tatea.

„Poliţiştii au stabilit, în urma verificărilor efec­tuate, că în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, a antrenat şi dresat câini de vânătoare pe animale vii, respectiv pe mistreţii pe care acesta îi deţinea în gospodăria familiei. Cele două animale care au fost folosite la efectuarea activităţilor de dresaj a câinilor de vânătoare (pentru controlul agre­sivităţii pe animale vii) au fost preluate printr-un ordin de punere în adăpost care fost înaintat către Consiliul Judeţean Hunedoara, care l-a pus în executare prin relocarea animalelor în menajeria Parc Bejan, aparţinând Primăriei municipiului Deva”, a informat IPJ Hunedoara.

Individul a fost re­ţinut de poliţişti pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate animalelor. Acesta va fi dus în faţa pro­cu­rorilor pentru a se decide o măsură preventivă pe durata cercetărilor.

Adauga comentariu