(VIDEO) Hunedorean reținut de polițiști, după ce a tâlhărit un pensionar. Victima a ajuns la spital

Un tânăr de 25 de ani, din municipiul Hunedoara, a fost reținut de polițiști, fiind acuzat că a tâlhărit un pensionar de 66 de ani. Fapta a fost comisă în 26 septembrie, însă, presupusul autor a fost prins abia astăzi, 7 octombrie. 

„În data de 26.09.2020, în jurul orei 04:25, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic de un șofer de taxi despre faptul că, în parcul situat în Piața Gării, din municipiul Hunedoara se află un bărbat care declară că i-a fost sustras telefonul mobil, prin exercitarea unor acte de violenţă.

Patrula de ordine publică și echipa operativă care s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului au identificat persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 66 de ani, din comuna Zam, care a declarat că, în jurul orei 04.00, în timp ce se afla pe o bancă situată în parcul din Piața Gării din Hunedoara, ascultând muzică la telefonul mobil, lângă acesta, pe bancă, s-a așezat un bărbat care a venit în acel loc pe o bicicletă. După un timp, bărbatul necunoscut s-a ridicat de pe bancă, i-a luat din mână telefonul mobil persoanei vătămate şi a încercat să părăsească locul, moment în care acesta, pentru a-l împiedica, a prins cu mâna de bicicletă, însă a fost lovit cu o sticlă în zona brațului și apoi cu roata de la bicicletă în zona genunchiului piciorului stâng, după care bărbatul necunoscut a părăsit zona”, a dclarat comisarul-șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgență Hunedoara pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru tâlhărie calificată, prejudiciul fiind de aproximativ 1.000 de lei.

„În urma activităților investigative, telefonul mobil sustras a fost recuperat de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale și restituit persoanei vătămate. De asemenea, poliţiştii, în urma unei acțiuni organizate în data de 07.10.2021, au reușit să îl identifice şi pe prezumtivul autor al faptei.

Acesta este un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Hunedoara, care a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore şi depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea dispunerii măsurilor preventive”, a precizat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celui în cauză.

Adauga comentariu