(VIDEO) Femei bruscate la o petrecere de 8 Martie. Revolta artistului petroșănean Leo Cosma, după descinderea mascaților: „Ce am văzut în aceste două zile, nu am văzut nici pe vremea lui Ceaușescu!”

În acest sfârșit de săptămână, mai multe localuri din Petroșani în care s-au organizat petreceri au fost ținta descinderilor oamenilor legii. Artistul petroșănean Leo Cosma a fost martorul unei acțiuni a mascaților, care au intrat peste un eveniment organizat în localul său.  

Intervenția mascaților a fost una agresivă, oamenii fiind bruscați de agenți, relatează Leo Cosma. Atât el cât și soția lui au fost agresați și imobilizați de mascați a spus artistul într-un live pe pagina sa de Facebook. 

Leo Cosma și-a exprimat revolta față de modul în care au intervenit agenții de poliție, spunând că el nu a văzut astfel de manifestări decât pe vremea lui Stalin. Cel mai grav, însă, a precizat acesta, a fost faptul că au fost bruscate femei, care se aflau la petrecerea dedicată zilei de 8 Martie. 

„Cu toate restricțiile astea pe care le impun niște nenorociți și fac lucruri mizerabile în România, vreau să le mulțumesc că au fost alături de noi, că au fost curajoase, au înfruntat... Nici nu știu cum să le spun la oamenii ăștia care au venit în două seri la rând și au stricat o grămadă de petreceri aiurea. Au nenorcit niște oameni. Nu este vorba de o familie sau o sală de evenimente sau de un restaurant. Au nenorocit sute de invitați. Iar sclavii aceștia, care-s sclavii unei societăți mizerabile și ai unor conducători care la ora actuală sunt gunoaiele României, au venit cu măști pe față, să sperie lumea. Niciodată de la prohibiție, de când a murit Stalin, nu s-a întâmplat așa ceva în țara asta liberă. Că în '89 au murit atâția oameni ca să fim liberi. Și-au bătut joc de cel puțin 400 - 500 de oameni. Nu vorbesc doar ce s-a întâmplat la mine, vorbesc și de alte locații. (...) Pentru că am avut femei curajoase aici la locația mea, pe care eu le-am invitat aici, să fie alături de mine, vreau să le cânt câteva melodii frumoase fără să aibă parte de o distracție, din cauza mizeriilor care comandă niște slugi, care vin cu cagule pe față și care agresează oameni verbal și fizic, pun mâna pe femei. Sper să fie ultima dată când se întâmplă așa ceva într-o țară liberă”, a spus artistul. 

Leo Cosma a mai spus că astfel de abuzuri ar trebui să înceteze și a îndemnat oamenii la proteste. Acesta a dat exemplul timișorenilor și bucureștenilor care au organizat duminică, 7 martie, manifestări stradale de protest.  

„Bucureștiul a ieșit în stradă, Timișoara a ieșit în stradă. Vor ieși și alte orașe. Trebuie și noi să ieșim în stradă cât mai mulți. Trebuie să ieșim să ne câștigăm drepturile, că nu se mai poate așa. Își bat joc de noi și ne îngenunchează cum vor ei, își bat joc de oameni”, a spus artistul. 

Petroșăneanul le-a reproșat autorităților că mențin o stare de tensiune și de frică în societate, invocând pericolul răspândirii bolii Covid-19. Totodată, le-a reproșat agenților de poliție că nu sunt în stare să prindă un hoț, chiar dacă li se aduc dovezi. Artistul a mai subliniat că prin astfel de acțiuni își bat joc de oameni care au investit în Valea Jiului și că producătorii autohtoni sunt batjocoriți. 

„Cât mai răbdăm, cât vă mai suportăm? Nu ajunge că v-ați bătut joc un an și ați mâncat bani? Voi credeți că nu știm ce faceți voi? Vreți să împărțiți bugetul, să vă îmbogățiți, că pe perioadă de pandemie nu se fac licitații. Asta vreți să faceți voi! Vreși să îmbogățiți firmele care vă dau șpăgi. (...) Ce am văzut în aceste două zile, eu nu am văzut în viața mea, nici pe vremea lui Ceaușescu, pe care toți l-au huiduit și a murit împușcat! Cânt de la 15 ani, am muncit în mină, am muncit cinstit, corect. Nu am furat în viața mea. Nu am vândut droguri, nu am vândut arme și voi veniți peste mine?! De ce nu ați venit peste mine când am cântat la București, și aduceam televiziunile în Valea Jiului, să promovez zona cu ce puteam? Atunci de ce nu ați mai venit peste mine?”, s-a întrebat pe un ton de revoltă artistul. 

La final, artistul a spus că va reveni și cu alte declarații video pe aceeași temă, cerându-și iertare că a avut ieșiri pline de revoltă. 

Adauga comentariu