(VIDEO EXCLUSIV) Ca pe vremea comuniștilor! Curățenie generală, pentru ca șeful să nu își piardă postul. Muncitor: „Vine un șef de la Timișoara, de aceea se face curățenie”

Vechile metehne nu se schimbă niciodată. Gara din Deva, cunoscută de localnici ca fiind cel mai mizerabil loc din Deva, plin de boschetari, a intrat, astăzi, în proces de curățenie generală. Încă de dimineață, se vopseau bordurile vechi dintre șinele de cale ferată - care urmează să fie scoase odată cu reabilitarea stației CFR, ce urmează a fi făcută - se vopseau ușile de fier, femeile de serviciu măturau și spălau, altele curățau zona verde, iar în gara domnea un miros frumos și toate coșurile aveau saci de gunoi. Șeful de gară căra, pe scări, bidoane de vopsea și supraveghea atent „lucrările”.

Un muncitor al firmei care reabilitează tronsonul de cale ferată, întrebat ce se întâmplă în gară de este așa de curat, iar toată lumea muncește, lămurește misterul „mușuroiului de furnici”. De fapt, angajații au aflat că va veni la Deva un „mare șef de la Timișoara”, și au fost puși la treabă de șeful de gară, pentru ca acesta să nu fie dat afară. 

Reporter: Eu m-am șocat când i-am văzut așa, pe toți...

Muncitor: O venit data trecută și o găsit mizerie în gară, și ca să nu își piardă scaunul... asta e România în care trăim, nu trebuie să vă minunați, în țara asta de că..t trăim! E bătaie de joc!

Reporter: Eu credeam că se face pentru că reabilitați aici...

Muncitor: Când reabilităm vor fi peroane foarte înalte, astea o să fie sparte... o să fie peroane înalte, cu asfalt...

Reporter: Cred că vine acum, la Țebea...

Muncitor: Azi-mâine e pe aici generalul ăla mare de la CFR, și să nu își piardă scaunul...

Angajații gării susțin că fac curățenie pentru că așa trebuie. 

Într-adevăr, așa trebuie, numai că, în gara din Deva, aproape întotdeauna domnește mizeria. Devenii au parte de o gară curată doar atunci când, de frică să nu își piardă funcția, șeful gării dă ordinul pentru curățenie generală. Ca pe vremea comuniștilor, când Nicolae Ceaușescu efectua vizite de lucru în țară, și totul trebuia să fie „lună și bec”.

Adauga comentariu