(VIDEO) Deputatul de Hunedoara, Anamaria Gavrilă, le cere guvernanților să renegocieze Pactul Verde European

Deputatul AUR de Hunedoara, Anamaria Gavrilă, le-a cerut guvernanților, de la tribuna Parlamentului, să renegocieze Pactul Verde European, astfel încât să asigure suveranitatea energetică a României și să dea o șansă de dezvoltare comunităților din Valea Jiului și Gorj.

„Închiderea peste noapte a minelor și, implicit, a centralelor pe cărbune din țara noastră sub pretextul Pactului Verde European este cea mai bună dovadă a lipsei de competență și de curaj a liderilor politici din România. Câtă vreme Bruxelles-ul a acceptat ca Polonia să își închidă minele de cărbune până în 2049, iar Germania până în 2038, se naște o întrebare legitimă: de ce Guvernul României se grăbește să închidă mine și termocentrale înainte să pună ceva în loc?”, a declarat astăzi, în Parlament, Anamaria Gavrilă. În opinia acesteia, așa cum România are obligații în Uniunea Europeană, România are și toate drepturile. „Așa cum auzim că România trebuie să facă anumite lucruri, România poate și negocia, cere și refuza. Așa cum România trebuie să plătească, România trebuie să și primească! Europa trebuie să își asume nu doar costul, inclusiv cel socio-economic, al eliminării cărbunelui, dar și costul de implementare a planurilor de construcții de noi centrale, care să suplinească acele capacități de producție de energie ce vor fi eliminate”, a explicat deputatul AUR.

În încheierea declarației sale politice, Anamaria Gavrilă a făcut un apel la responsabilitate din partea Guvernului:

„Românii se uită cu disperare și profundă dezamăgire la politicienii care se ceartă, se bat pentru funcții și se acuză continuu pe baza faptelor din trecut. În al doisprezecelea ceas, stimați guvernanți, vă spun: luați-vă treaba în serios și faceți ce trebuie pentru țară! Mergeți la Bruxelles cu fruntea sus și renegociați Pactul Verde European astfel încât să asigurăm suveranitatea energetică a României și să dăm o șansă de dezvoltare comunităților din Valea Jiului și Gorj”.

Adauga comentariu