(VIDEO) Declarația ministrului de Interne, Marcel Vela, la Deva. Controale intensificate și sancțiuni pentru cei care nu respectă regulile pentru combaterea pandemiei de Covid-19

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost prezent astăzi, la Deva, unde a vorbit despre situația pandemiei de Covid-19, în contextul în care, numărul persoanelor care se îmbolnăvesc, crește de la o zi la alta. Totodată, ministrul a spus că le-a cerut prefecților să intensifice controalele în teren, la operatorii economici care nu respectă regulile pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Întrebat dacă se ia un calcul instituirea stării de urgență, din nou, în cazul în care infectările cu noul coronavirus vor crește, Marcel Vela a spus că nu dorește să facă estimări negative. 

„Nu vreau să dau estimări negative sau să introduc panică într-o analiză publică. Vreau să sper și să am încredere în cetățeni că vor fi responsabili și nu vor crește cazurile foarte mult. În același timp, mă bazez pe colegii mei din MAI că vor aplica legea. Cei care nu respectă legea, fie că sunt operatori economici, magazine, supermarketuri, cluburi, terase, trebuie să ştie că Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu alte instituţii, direcţiile de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare, oficiile pentru protecţia consumatorului, ITM-urile, toată zona de control şi de verificare va fi în teren. (...) Toţi vom fi atenţi în această perioadă, există un plan de măsuri (...), toate forţele sunt în teren şi vom fi atenţi ca cei care nu respectă regulile să fie sancţionaţi. Din păcate, sunt şi asemenea oameni care nu respectă regulile, dar, din fericire, majoritatea, 80-85% dintre cetăţeni respectă, sunt atenţi şi analizează, cântăresc fiecare acţiune, fiecare măsură pe care o pot respecta şi aplica", a declarat Vela.

Întrebat dacă redeschdierea restaurantelor din 15 iulie este posibilă, Marcel Vela a spus că, ținând cont de situația epidemiei de Covid-19, data la care se preconiza acest lucru este una optimistă. 

Declarația completă a ministrului Marcel Vela: 

 

Adauga comentariu