(VIDEO) De râsul lumii! Tren plin cu cărbune, abandonat în câmp, lângă Termocentrala Mintia. Administratorul special al CEH spune că problema ar fi de la CFR

O garnitură de tren încărcată cu cărbune staționează pe linie, în apropiere de Termocentrala Mintia. Trenul nu ar mai fi ajuns la destinația finală, posibil din cauza unei defecțiuni la locomotivă sau din lipsă de combustibil. 

Termocentrala de la Mintia este oprită de săptămâna trecută din cauza protestului angajaților, care s-a suprapus cu lipsa cărbunelui. Martorul care a surprins în imagini garnitura spune că, din lipsă de bani, Complexul Energetic Hunedoara (CEH) nu mai poate acoperi nici costurile cu transportul combustibilului solid la unitatea de la Mintia. 

Directorul general al CEH, Samuel Dioane, nu a putut fi contactat pentru a ne explica de ce a rămas trenul cu cărbune, pe linie, în câmp.

Cristian Roșu, administratorul special al CEH, susține că problema ar fi a celor de la CFR. 

„Este cărbunele nostru, care merge la Mintia. Cei de la CFR au ceva probleme. Nu noi ne ocupăm de transport”, a declarat Cristian Roșu. 

Pe de altă parte, luni, în ziua în care salariaţii Termocentralei Mintia au oprit lucrul, pentru a protesta din cauza restanţelor salariale, susţinând că nu mai există cărbune în stocurile societăţii, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul CEH, de scoatere la licitaţie publică a serviciului de transport de cărbune pe calea ferată, de la minele din Valea Jiului la Termocentrala Deva, scrie adevărul.ro. Contractul se va derula pe o perioadă de doi ani, de la data semnării, şi este în valoare estimată de 13,6 milioane de lei, care reprezintă costul transportului a circa 820.000 de tone de cărbune energetic. Lipsa acestui serviciu ar duce la blocarea activităţii Termocentralei Mintia, se arată în caietul de sarcini, scrie sursa citată. Cărbunele va fi transportat din staţiile Lupeni, Petroşani, Livezeni şi Iscroni, până la staţia CFR Mintia. În prezent există un contract de servicii de transport a cărbunelui din Valea Jiului, care expiră în 20 septembrie. Data până la care pot fi depuse noile oferte este 7 octombrie 2020. 

 

 

 

Adauga comentariu