(VIDEO) Controale în restaurante, baruri, cafenele sau mijloace de transport în comun. Zeci de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară

În ultimele 24 de ore, polițiștii hunedoreni au acordat zeci de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul creșterii numărului de persoane diagnozticate cu Covid-19. Oamenii legii au dat amenzile în urma unor controale pe care le-au făcut în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. 

La activităţile desfăşurate au participat peste 230 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Astfel, au fost verificate 18 restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri/camping/pensiuni şi alte spaţii de cazare și 16 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 37 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală. Dintre acestea, 36 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă şi o amendă pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolare”, a informat IPJ Hunedoara.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Adauga comentariu