(VIDEO) Căței confiscați de la stăpân de Poliția Animalelor. Ar fi fost ținuți în condiții improprii

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au ridicat astăzi zece căței din curtea unui bărbat din comuna Hărău. Patrupezii au fost duși la o organizație care se ocupă de protecția animalelor, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara. 

Din imaginile surprinse la fața locului, cățeii sunt bine îngrijiți și nu par a fi victime ale maltratării. Acțiunea polițiștilor a fost întreprinsă pe fondul unei reclamații venite de la o persoană, care le-a spus oamenilor legii că patrupezii sunt ținuți în condiții improprii. 

„Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Hunedoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat din comuna Hărău deține mai mulți câini în gospodăria proprie, în condiții improprii.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că faptele sesizate se confirmă, motiv pentru care, în cursul zilei de ieri au emis un ordin de plasare în adăpost, în baza căruia au fost ridicaţi 10 câini de diferite rase și introduşi în adăpostul unei asociații pentru protecția animalelor, iar deţinătorul animalelor a fost sancționat contravențional”, a informat IPJ Hunedoara. 

E posibil ca în acest caz Poliția Animalelor să fi făcut exces de zel, deoarece câinii ridicați de la proprietarul din comuna Hărău nu par a fi victime ale relelor tratamente aplicate animalelor. 

Adauga comentariu