(VIDEO) Cal abandonat pe străzile din Vulcan, ridicat de polițiști. Animalul era slab și plin de răni

Un cal care se afla pe stradă, în Vulcan, a fost ridicat de polițiști și predat unei asociații care se ocupă de îngrijirea animalelor maltratate. Animalul nu se afla într-o stare bună de sănătate, fiind plin de răni pe corp. Proprietarul calului nu a fost, însă, identificat de polițiști. 

„Poliția Municipiului Vulcan a fost sesizată telefonic, prin numărul de urgență 112, despre faptul că un cal maltratat, într-o stare precară de sănătate, se află pe domeniul public al localității. În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Vulcan si cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, care au plasat animalul într-un adăpost autorizat”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. 

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz, pentru rele tratamente față de animale. 

Calul a fost predat ieri, Asociației pentru Protecția Animalelor „Măriuța”. Voluntarii de la „Măriuța” susțin că animalul, pe care l-au botezat cu numele „Zorban”, are în jur de 10 ani, iar starea lui de sănătate nu este deloc bună. 

„Zorban, are mai mult de 10 ani. Urmele bătăilor îndurate de a lungul timpului, sunt mărturia vie a chinului prin care a trecut acest căluț. Are un ochi spart și înclin să cred că de la o lovitura. Mulțumesc polițiștilor de la Biroul Poliția Animalelor Hunedoara.
Starea lui Zorban nu este deloc bună, vom avea nevoie să începem de mâine tratamentul pentru recuperare”, au scris reprezentanții asociației pe Facebook.

Este al doilea căluț din Vulcan care ajunge la Asociația „Măriuța”, în ultimele trei luni. În ianuarie, un alt cal a fost confiscat de polițiști, după ce proprietarul a fost filmat bătându-l, pentru că animalul nu se mai ridica de jos. Și acest cal a fost plasat la aceeași asociație. 

Reprezentanții asociației non-profit au lansat și un mesaj în care solicită donații din partea oamenilor. Donațiile se pot face în conturile asociației. 

„Ajută MARIUȚA, cel mai mare adăpost din sudul Olteniei, unde peste 900 de suflete și-au găsit liniștea și pacea.

Ne poți ajuta chiar și cu un share.

Împreună cu Marco, vă mulțumesc anticipat și va atașez conturile Asociației mai jos.

Asociatia pentru Protecția Animalelor «Mariuța»
BRD Bank
IBAN Ron: RO63BRDE170SV37819291700
IBAN Euro: RO18BRDE170SV40406211700, SWIFT code: BRDEROBU, BIC code: BRDE
PayPal: mariuta.romania@gmail.com
Revolut: (0732) 358 406”, au transmis voluntarii de la „Măriuța”. 

Adauga comentariu