(VIDEO) Bărbat reținut pentru contrabandă cu armament, în Valea Jiului. Pistoale, grenade și muniție găsite la perchezițiile domiciliare

Polițiștii hunedoreni au trimis în spatele gratiilor un bărbat de 32 de ani, acesta fiind acuzat de contrabandă cu armament. Individul a fost reținut în trafic, având asupra sa arme și muniție, pe care ar fi urmat să le vândă. Bărbatul locuiește, fără forme legale, la o femeie din Vulcan. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat două pistoale cu glonț, cartușe și grenade. Armele ar fi fost introduse ilegal în țară, în perioada octombrie - noiembrie 2021. Bărbatul este originar din județul Botoșani, dar locuia de câteva luni la prietena sa din Vulcan. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. 

În urma perchezițiilor, poliţiştii au identificat la adresele folosite de persoana bănuită, un bărbat în vârstă de 32 de ani, care locuia fără forme legale în municipiul Vulcan: două pistoale cu glonț şi mai multe componente de arme de diferite tipuri (peste 500 de elemente de muniție constând în cartușe de diferite calibre, tuburi de cartușe și capse de inițiere), precum și două elemente de muniție tip grenade. Armele şi muniţia deţinute ilegal au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că armele, componentele de arme și elementele de muniție găsite la percheziție ar fi fost introduse ilegal în țară în perioada octombrie – noiembrie 2021, de către bărbat, fără a fi declarate organelor vamale și erau deținute fără drept de acesta”, a declarat comisarul-șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. 

Bărbatul a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor preventive. La audieri, acesta a declarat că, a venit, recent, în România, din Italia. În cursul zilei de astăzi, 11 noiembrie, procurorii urmează să decidă în privința măsurilor care vor fi luate față de inculpat. 

Adauga comentariu