(VIDEO) Aplauze și huduieli, în timpul discursului premierului Ludovic Orban de la „Ziua Minerului”

Premierul Ludovic Orban a fost aplaudat dar și huiduit de oamenii care au participat la manifestările dedicate „Zilei Minerului”, în Valea Jiului. Șeful Guvernului a fost apostrofat în timpul discursului de la Statuia minerului din Parcul Central ”Carol Schreter”, din Petroșani. Oameni din mulțime i-au aruncat diverse reproșuri, pe tema pensiilor și a alocațiilor pentru copii. „Să ne spună de ce a venit să-i mintă pe mineri aici?” „Nu merită să fie lăsat să vorbească!”, au fost alte replici venite din mulțime către premier.  

„Am ținut să fi prezent astăzi, aici. O zi extrem de importantă pentru Valea Jiului și pentru toți cei care își câștigă existența din activitatea minieră. Prezența mea aici, vreau să reprezinte un semnal clar că Guvernul României este preocupat de problemele din Valea Jiului și caută să găsească cele mai bune soluții. Astfel încât, Valea Jiului să aibă un viitor. Valea Jiului să poată să depășească toate situațiile complicate pe care le-a trăit în ultima perioadă și, mai ales, riscurile privitoare la viitor. Să fim reliști și să recunoaștem situația existentă. Compania Energetică Hunedoara este după două ajutoare de stat, care au fost acordate în niște condiții, printre care un ajutor de stat trebuie înapoiat, ca urmare a deciziei Comisiei Europene, pentru că nu a fost acordat în conformitate cu legea”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban mai vorbit și despre infrastructura rutieră din Valea Jiului, spunând că o parte din aceste drumuri au fost modernizate în mandatul său de ministru al Transporturilor. 

Adauga comentariu