(VIDEO) Amenzi record pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară. Șoferii au fost informați despre intrarea în vigoare a noilor restricții

Controalele privind respectarea măsurilor de protecție sanitară au continuat și la sfârșitul săptămânii trecute. În prima noapte de la intrarea în vigoare a noilor restricții, polițiștii au organizat acțiuni de control în trafic, zeci de persoane fiind verificate. Potrivit reprezentanților IPJ Hunedoara, sâmbătă și duminică au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.590 de lei. 

„Acțiunile polițiștilor și ale jandarmilor hunedoreni, din cursul nopții trecute, au vizat, în special, informarea cetățenilor cu privire la măsurile instituite privind restricțiile de circulație pe timp de noapte, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-Cov-2. Reamintim faptul că circulația persoanelor în afara locuinței sau a gospodăriei, în intervalul orar 22.00 - 05.00, este restricționată, cu unele excepții, pentru motive justificate, în care, persoanele vor fi obligate să prezinte legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere completată în prealalbil. Aceste activități de verificare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19 vor continua și în perioada următoare. Nu dorim sancționarea cetățenilor ci dorim ca aceștia să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt importante și, în felul acesta, să se conformeze normelor igienico-sanitare instituite”, a declarat comisarul-șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. 

O acțiune amplă de verificare a respectării măsurilor anti-Covid a fost organizată, sâmbătă, în orașul Geoagiu, unde polițiștii au amendat opt persoane pentru că nu purtau mască de protecție sanitară. 

Controalele pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, se desfășoară sub autoritatea Instituţiei Prefectului, fiind efectuate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara. 

Începând de ieri, la nivel național au fost instituite noi reguli privind combaterea pandemiei de Covid-19. Astfel, Guvernul a aprobat miercuri, 10 martie,  hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. În cadrul acelei hotărâri, s-a decis modificarea intervalului orar al deplasării pe timp de noapte. Interdicţia va fi valabilă între orele 22.00 şi 05.00. A fost limitat şi accesul turiştilor la cazare în staţiuniile unde se practică schiul. Noile măsuri epidemice au intrat în vigoare pe teritoriul României începând cu data de 14 martie. 

Adauga comentariu