(VIDEO) Alertă la Mina Livezeni. Mai mulți mineri s-au intoxicat cu fum și gaze toxice, în subteran. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Serviciile de prim ajutor sunt în alertă, după ce mai mulți mineri de la Mina Livezeni, care se aflau în subteran, s-au intoxicat cu fum. La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe de la SMURD și SAJ Hunedoara, fiind pregătit pentru intervenție și un elicopter. Deoarece numărul victimelor este unul mare, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție. 

„Conform informațiilor furnizate de apelant, mai multe persoane aflate în subteran ar fi intoxicate cu fum și gaze toxice. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a foat activat Planul Roșu de intervenție. La fata locului, intervin o autospeciala pentru transport victime multiple, 5 ambulante SMURD și 3 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean. Totodata, pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost prealertat și elicopterul SMURD”, a informat ISU Hunedoara. 

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, aflat în drum spre Mina Livezeni, a spus că minerii au reușit să iasă din subteran, fiind duși la spitalul din Petroșani pentru investigații. Acesta a mai precizat că minerii s-au intoxicat de la fumul emanat de un cablu care a luat foc. 

„Sunt 14 mineri care au suferit intoxicație cu fum. Au ieșit toți la suprafață și au fost duși la Spitalul din Petroșani pentru investigații. Din câte mi s-a spus, fumul provenea de la un cablu electric care a luat foc”, a declarat Vasilică Potecă. 

 

Adauga comentariu