Vasilescu, de neclintit. Președintele CJ Hunedoara spune că nu îi va îndeplini principala cerință a lui Nunu Brilinsky și nu renunță la vicepreședintele său

Vladimir Brilinsky este, astăzi, din nou în fața Consiliului Județean. Fostul administrator al Sarmizegetusei Regia protestează în fața Consiliului Județean Hunedoara, pentru a șasea zi, cerând demisia vicepreședintelui instituției, Sorin Vasilescu, cel care are în atribuții gestionarea sitului. Nunu Brilinsky îi reproșează lui Vasilescu mai multe lucruri, printre care lipsa de profesionalism și de implicare în probleme stringente, cum ar fi cea a arborilor care trebuie înlăturați din sit.

Astăzi, după ce toată săptămâna trecută a protestat, un prim răspuns i-a fost dat lui Brilinsky. Sorin Vasilescu nu pleacă de la conducerea Consiliului Județean. Răspunsul a venit de la președintele instituției, Mircea Bobora.

„O să am o discuție cu domnul Brilinsky, în cursul zilei de azi sau mâine. Nu se poate să demisioneze vicepreședintele Vasilescu, pentru că a fost ales de Consiliul Județean. Nu asta e o soluție constructivă. O să găsim o soluție care să îl satisfacă și pe domnul Brilinsky, pe care, repet a nu știu câta oară, l-am rugat de patru ori să nu își dea demisia”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Întrebat dacă va propune o reangajare a lui Nunu Brilinsky, Bobora răspunde:

„O să văd. Nu e exclusă nici asta. Este vorba despre plus valoarea pe care dânsul o poate aduce într-o activitate în care lucrează de ani de zile”. 

Vladimir Brilinsky a fost adminsitratorul sitului arheologic Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO, din 2013. La începutul lunii octombrie 2018 a demisionat. 

Adauga comentariu