UPDATE. Anchetă la Penitenciarul Deva, după ce un agent a fost atacat de un deținut. Individul și-a agresat și colegii de cameră

Incidentul de ieri de la Penitenciarul Deva, când șeful de schimb a fost înjunghiat de un deținut, a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva. În paralel, la penitenciar se face o anchetă internă, pentru a se stabili întreg contextul în care agentul a fost atacat. 

Din informațiile celor de la penitenciarul.ro, deținutul Z. V., care l-a înjunghiat pe șeful de schimb, este un cunoscut traficant de obiecte interzise în închisoare, condamnat la 8 ani și 9 luni pentru tâlhărie calificată. Sancționat de nenumărate ori pentru agresiuni la adresa altor deținuți, acesta urma să fie mutat disciplinar din camera în care era cazat. În timpul mutării, în momentul în care agentul supraveghetor a deschis ușa camerei, individul a devenit agresiv atacând personalul. Agentul era însoțit de șeful de schimb și directorul adjunct al penitenciarului.

Colegii victimei sunt nemultumiți de condițiile de muncă, de dotări și de faptul că personalul este insuficient și expus permanent la astfel de pericole. Cazurile de ultraj la adresa angajaților din penitenciare se întâmplă aproape zilnic, susține Nicolae Grosu, președintele Sindicatului Independent „Vulturul” de la Penitenciarul Deva.

„Din păcate, aceste cazuri de ultraj au devenit ceva cotidian în activitatea noastră. Lucrătorii din penitenciare n-au nici cea mai mică protecție din partea legii. În repetate rânduri și de ani de zile solicităm o modificare a legii, în sensul că dorim introducerea lucrătorilor din penitenciare în forma agravantă a infracțiunii de ultraj. În plus, dotările sunt precare. Dacă am fi avut bastoane cu electroșoc, colegul nostru nu ar fi fost agresat”, a declarat liderul de sindicat.

În urmă cu o săptămână, funcționarii din penitenciar au protestat față de condițiile de muncă și au cerut creșterea numărului de angajați. Și acum, când colegul lor a fost atacat, la doar câteva zile după ce un polițist din județul Timiș a fost împușcat mortal în timpul unei misiuni, agenții sunt la un pas de revoltă.

„Pe fond emoțional și cu ce s-a petrecut cu colegul de la poliție să știți că foarte mulți colegi au vrut să se adune la UPU. Mă rog, nu știau, nu aveau foarte multe informații despre starea colegului nostru și nu am vrut să perturbăm activitatea de la Urgență”, a conchis Nicolae Grosu.

Agentul agresat a fost dus de urgență ieri la spitalul din Deva pentru investigații medicale. Rănile provocate prin înjunghiere nu au fost grave, acesta fiind în afara oricărui pericol. 

Citește și: BREAKING NEWS Un agent de la Penitenciarul Deva a fost atacat de un deținut. L-a înjunghiat de trei ori cu foarfeca aproape de zona inimii

Sursa foto: radiotimisoara.ro

Adauga comentariu