Una dintre victimele accidentului de muncă, de la Uricani, a fost găsită. Pompierii se chinuie să scoată trupul de sub o placă grea de beton

Misiunea de căutare a muncitorilor prinși sub dărâmături la mina Uricani continuă și în această dimineață. În operațiuni sunt implicați 40 de pompieri specializați în căutare-salvare şi ajutor medical, ajutați de câini specializați în astfel de misiuni. În urmă cu puțin timp, ISU Hunedoara a anunțat că pompierii au reușit să identifice locul în care se află unul dintre muncitorii prinși sub dărâmături.

„Unul dintre muncitorii prinși sub turnul de extracție prăbușit de la mina Uricani a fost găsit. Se fac eforturi pentru scoaterea acestuia de sub o placă de beton”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Din câte se pare, bărbatul nu dă niciun semn de viață. Cei doi muncitori în vârstă de 31 și 41 de ani lucrau pentru o firmă din Satu Mare, care se ocupa de ecologizarea minei Uricani, după ce a fost închisă. 

Ieri dimineață, un turn de extracţie de la mina Uricani s-a prăbușit. Tone de moloz au ajuns peste o autobasculantă în care se aflau trei muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi oameni au fost surprinşi sub dărâmături. În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petrosani. 

Adauga comentariu