Un nou val de amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

Controalele privind respectarea măsurilor de protecție sanitară, în contextul pandemiei de Covid-19, au continuat și în ultimele 24 de ore. Oamenii legii au verificat zeci de societăți comerciale, mijloace de transport în comun sau spații aglomerate, iar pentru neregulile pe care le-au descoperit, au aplicat sancțiuni. În total, au fost date 17 amenzi, cu o valoare totală de 12.500 de lei. 

„Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 10 societăți comerciale şi 17 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale (12 pentru nerespectare măsurii de protecție individuală 4 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie și una pentru participare la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții), valoarea totală a amenzilor fiind de 12.500 de lei”, a informat IPJ Hunedoara. 

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Adauga comentariu