Un nou val de amenzi, după protestele împotriva restricțiilor impuse în pandemie

În urma protestelor care au avut loc în mai multe orașe din județ, zeci de persoane au fost amendate. În total, jandarmii au aplicat sancțiuni în valoare de 18.500 de lei. Inițial, au fost amendate 25 de persaone cu amenzi în valoare de 7.000 de lei. După ce au fost identificate și alte persoane care au participat la proteste, au mai fost aplicate alte 36 de sancțiuni, în valoare de 11.500 de lei. 

Conform Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, pe raza județului Hunedoara jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică la 14 acțiuni de protest ce au avut loc în diferite localități.

„La acțiunile de protest care au avut loc zilele trecute, nu s-au înregistrat incidente. Pentru încălcarea normelor legale în cadrul manifestațiilor de protest, la data de 30.03.2021 au fost comunicate un număr de 25 de sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare de 7000 lei. Ulterior până la 1 aprilie,  au mai fost identificate un număr de 36 de persoane, pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 lei”, a informat IJJ Hunedoara. 

Jandarmii au mai atras atenția că pe timpul stării de alertă, numărul maximum de persoane care pot participa la adunări publice, mitinguri și demonstrații, este de 100 persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă. În localitățile în care e instituită carantina zonală, este interzisă organizarea și desfășurarea adunărilor publice. Proteste au avut loc în Deva, Hunedoara și Petroșani, municipiu aflat în carantină.

Adauga comentariu