Un nou proiect cu finanțare europeană destinat educației din municipiul Hunedoara ajunge la faza proiectării tehnice

Astăzi s-a semnat contractul pentru întocmirea Proiectului Tehnic necesar reabilitării și modernizării Atelierului 2 de practică din cadrul Liceului Tehnologic „Matei Corvin” din Hunedoara. Contractul a fost adjudecat prin licitație de către societatea Proiect AIC Suceava și are o valoare de 90.000 de lei.

Atelierul 2 de practică din cadrul Liceului Tehologic „Matei Corvin” este inclus într-un proiect în valoare de 8,2 milioane de lei pentru care Primăria Municipiului Hunedoara a obținut finanțare europeană nerambursabilă, în cadrul POR 2014 – 2020. Acest proiect prevede reabilitarea intergrală a clădirii atelierului, de la acoperiș până la nivelul solului, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și de încălzire (inclusiv montarea de centrale termice pe fiecare nivel al clădirii), precum și dotarea atelieului cu panouri solare, instrumente și dispozitive din domeniul auto, electrotehnicii, lăcătușeriei, prelucrărilor mecanice, cel al sudurii și dotarea unui laborator tehnologic.

Prin intermediul aceluiași proiect, în cadrul Liceul Tehnologic „Matei Corvin” va fi amenajat și un teren de sport multifuncțional care va beneficia și de un balon presostatic, astfel încât terenul să poată fi folosit și în sezonul rece.

„Este nevoie de multă muncă și răbdare înainte de depunerea unui proiect cu finanțare europeană, dar este nevoie de și mai multă muncă și mai multă răbdare în faza de implementare a acestuia. Sunt bucuros că am ajuns la faza desemnării proiectantului pentru proiectul care vizează Atelierul 2 de la Liceul Tehnologic «Matei Corvin». După ce vom avea proiectul tehnic va fi nevoie de o nouă licitație pentru desemnarea executantului lucrărilor. Asta e procedura. Sunt însă convins că vom reuși să finalizăm cu succes și acest proiect până în 2023, când este termenul limită pentru mai toate proiectele finanțate prin Programul Operațional Regional. Educația a fost și rămâne o prioritate pentru Primăria Municipiului Hunedoara. În momentul de față avem în diferite faze de implementare, pentru grădinițe, școli și licee, opt proiecte cu finanțare europeană, cărora li se adaugă alte șapte, finanțate prin PNDL 2 sau din bugetul local”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, .

Adauga comentariu