Un medic, șase asistente și cinci infirmiere au DEMISIONAT de la Spitalul Orăștie. În secția de Terapie Intensivă a rămas doar o asistentă

Secția ATI din Orăștie a demisionat în bloc. Singurul medic de Terapie Intensivă, șase asistente și cinci infirmiere au demisionat, în această dimineață. Informația a fost confirmată oficial de primarul municipiului Orăștie Ovidiu Bălan. Potrivit acestuia, în secție, a rămas o sigură asistentă.

Medicii au fost revoltați de faptul că nu au primit echipamentele medicale necesare din partea autorităților.

„Este vorba despre un medic, șase asistente și cinci infirmiere. Urmează o discuție între manager și ei. Aveam un singur medic pe ATI. A mai rămas o asitentă, care nu și-a dat demisia. Și-au dat demisia din cauaza echipamentelor. Eu nu sunt de acord cu aceste lucruri. Trebuie să rămânem, să ne facem datoria. Am fost ani întregi plătiți să ne facem datoria, acum este o situație specială, trebuie să rămânem acolo. Comenzi avem făcute, de săptămâni întregi, le așteptăm să vină”, a declarat primarul Ovidiu Bălan.

Potrivit, unui ordin transmis zilele trecute de Vasile Potecă, prefectul județului Hunedoara, Spitaulul Județean de Urgență Deva s-a transformat în unitate medical care va prelua pacienții infectați cu virusul COVID-19.  De asemenea, în ordin se mai precizează faptul că spitalele municipal din județ, precum: Petroșani, Orăștie și Vulcan au devenit ”spitale suport” pentru tratarea oamenilor infectați cu noul coronavirus. Faptul că mai multe spitale municipale trebuie să se ocupe de tratarea cazurilor de COVID-19 i-a revoltat pe medici, care spun că nu au aparatura și nici echipamentele medicale necesare. 

Vom reveni cu detalii.

Comentarii

paul

30.03.2020 16:18

Interesant! de cand a venit d-nulPoteca la prefectura scandalurile se tin lant in acest judet...oare are vreo legatura cu el?   

Alex

30.03.2020 17:18

Ar trebui dati cu numele toti acesti dezertori..au fugit ca acuma nu mai pot lua șpagă!! Gunoaie umane ar trebuii condamnati penal!!

Alessandra Emma

01.04.2020 03:27

Pai au dreptate saracii medici.Au si ei familii si ei insusi pun si pe ei si pe fam lor in pericol. In primul rand medicii si infirmierii trebuie protejati cum trebuie,echipati corespunzator Ca sa nu ia si ei virusul de la pacienti. Pai acum Sunt putine cazuri Dar asteptati peste o sapt doua sa vedeti cum no sa aibe locuri in spitale si o sa se moara pe capete. Asta e doar inceputul....In Italia medicii Lucrezia aproape 24/24 Ca sa ajute pe cei bolnavi Dar macar Sunt echipati corespunzator sì li se face si tamponul ala sa vada daca au fost Sau nu infectati. O sa aibe si o marire de salariu ...Ca ei au tras greul cel mai mare.

Adauga comentariu