Un medic de la Spitalul din Hațeg și-a dat demisia din funcția de șef de secție: „Nu suntem pregătiți pentru așa ceva! Avem echipamente, dar sunt relativ puține. (...) Mi-am dat demisia din cauza presiunilor care s-au făcut ca să internăm bolnavii”

Șeful secției de Interne a Spitalului din Hațeg și-a depus demisia din funcție, în această dimineață. La Hațeg, azi-noapte, au venit patru cazuri de suspiciune de COVID 19, dar echipamente de protecție sunt puține. Unitatea sanitară nu este spital suport. Medicul Horia Anghel susține că a făcut acest gest, din cauza faptului că spitalul nu este pregătit să gestioneze o asemenea situație.

„Avem echipamente, dar sunt relativ puține. Problema este că nu suntem pregătiți pentru așa ceva, nu avem medic infecționist... Dacă noi folosim prea multe echipamente, e foarte greu să facem față. Eu mi-am dat demisia din șef de secție, din cauza presiunilor care s-au făcut ieri de DSP, ca să îmbolnăvim și aici, să facem și aici probleme de genul celor de la Deva și Hunedoara. Noi nici nu suntem spital suport. Acum s-a dat lista spitalelor suport, și noi nu suntem nominalizați. Ieri nu se știa, și s-au făcut presiuni să internăm bolnavii. Au venit noaptea, la ora 1 sau 2. Trei femei și un bărbat. S-au primit 40-50 de costume pe tot spitalul. Din păcate, nu putem folosi nici costume foarte mult, pentru că în momentul în care l-ai folosit, el nu mai poate fi utilizat din punct de vedere medical. Asta e problema. Și dacă mergi la toaletă, trebuie să îți iei altul”, a declarat medicul Horia Anghel, fostul șef al secției Interne, din Spitalul Hațeg.

Primarul din Hațeg admite că spitalul nu are echipamente de protecție suficiente, dar spune că spitalul nu are de unde să cumpere. 

„Astea sunt... Nu ai de unde să le cumpări... Dacă ar fi, s-ar cumpăra. Sunt 40 de combinezoane, sunt măști de unică folosință, bonete... Cei care au intrat la pacienți, de pe Urgență, au intrat echipați. Azi dimineață, am încercat să vorbesc cu cineva, și mi-a spus că îmi aduce 400 de unică folosință”, a declarat primarul orașului Hațeg, Marcel Goia.

  

Comentarii

Kovalcsik Klara

31.03.2020 14:51

Se cere suplimentarea asistentelor la secția de Boli Infectioase! Sunt doar 2 asistente, nedormite, ce au recoltați, ecg raportări și foi de făcut! Este inuman! Se oferă colege sa se carantineze alături de cele 2,nu primesc răspuns!
Oare nu e abuz?

Unul drept

31.03.2020 17:44

Oare când încasa salariul,era ok? Oare când încasa 50 lei pt.concediu medical nu erau probleme? Pun pariu că după ce trece răul se va angaja din nou.RUȘINE ăștia sunt adevărații ".eroi"

xnet

31.03.2020 18:36

Cred ca se doreste infectarea in corpore a tuturor ! Altfel nu s-ar lua asemenea masuri.Pacientii din zonz unde vor fi tratati?

Adauga comentariu