Un hunedorean care și-a distrus mașina pe Autostrada Deva - Sibiu cere despăgubiri de la Compania de Drumuri. „Un grătar de la pasajul de la Simeria Veche s-a desprins și a lovit autoturismul”

Un hunedorean s-a adresat instanței pentru a obține despăgubiri, după ce și-a distrus mașina în timp ce se deplasa pe Autostrada Deva – Sibiu. Bărbatul a chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cea care are în grijă autostrada și este responsabilă de starea șoselei. Incidentul s-a petrecut pe pasajul de la Simeria Veche, în vara anului trecut. 

Nicolae Câmpeanu a depus plângere la Judecătoria Deva, în care a cerut obligarea CNAIR la plata sumei de 4.423 de lei, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul provocat. Autotursimul avariat, marca Mercedes-Benz, este în proprietatea unei firme administrate de Câmpeanu. 

„În data de 4 iunie 2018, în jurul orei 21:40, mă deplasam cu autoturismul societății comericale, pe direcția Sibiu – Deva pe Autostrada A1. Pe podul din dreptul localității Simeria Veche, am trecut cu roata stânga față peste rostul perpendicular (tip grătar), care era desprins din locul în care a fost montat inițial, aflându-se pe partea  carosabilă, pe banda a doua de deplasare. În urma impactului a rezultat avarierea  autoturismului”, a precizat hunedoreanul în plângerea depusă la Judecătorie. 

La locul incidentului s-a deplasat un echipaj din cadrul IGPR – SPA – Biroul de  Poliție Autostradă A1, a întocmit un proces verbal în care a descris avariile suferite de autoturismul aflat în proprietatea firmei administrate de Nicolae Câmpeanu. Cererea hunedoreanul se judecă în fond, la Judecătoria Deva, următorul termen fiind stabilit pentru data de 17 aprilie.

Un caz similar de obligare la plata prejudiciului a CNAIR pentru distrugerea autoturismului pe autostradă s-a judecat la instanțele hunedorene. Proprietarul unui autoturism a câștigat procesul în care a cerut despăgubiri pentru că în timp ce mergea pe autostradă a lovit un câine și și-a avariat mașina. 

Adauga comentariu