Un escroc din Baia Mare care oferea servicii de transport, dar fura mărfurile, arestat la Hațeg. Bărbatul se folosea de nume false

Un bărbat de 36 de ani, din Baia Mare, județul Maramureș a fost reținut de polițiștii hunedoreni. Acesta este acuzat că a înșelat mai multe firme, la ce le oferea servicii de transport, însă, dispărea cu mărfuri. De fiecare dată, băimăreanul se folosea de nume false, pentru ca proprietarii mărfurilor să nu-i de de urmă. 

Bărbatul a fost prins ieri, 2 iulie, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Hunedoara. 

„În fapt, s-a reținut că, în perioada 01.06.2018 - 07.06.2018, bărbatul, în urma unui anunț postat pe bursa transportatorilor, conținând servicii de transport, a fost contactat de persoanele vătămate, prin apelarea numărului de telefon indicat în conținutul anunțului, cu intenția de a transporta mărfuri în diferite zone ale țării. Inculpatul se prezenta la sediul persoanelor vătămate și folosindu-se de nume false ridica marfa care ulterior nu mai ajungea la destinație. În acest mod a înșelat un număr de patru persoane vătămate - societăți comerciale de pe raza localităților Bărăștii Hațegului, județul Hunedoara, sectorul 4 București, municipiul Ploiești, respectiv comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 200.000 lei”, a declarat Carla Strujan, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. 

Astăzi, băimăreanul a fost dus cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Hațeg. Instanța a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă a lui Marian Vlad, pe o perioadă de 30 de zile. Decizia Judecătoriei Hațeg nu este definitviă, putând fi contestată la instanța superioară. Bărbatul este cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prevăzută de art. 244 alin.1 și 2 Cod penal. 

Adauga comentariu