Un copil adoptat în Canada, din Hunedoara, își caută familia. Mătușa sa l-a recunoscut, iar acum îi caută mama. Femeia care și-a părăsit copilul s-ar afla în Arad

A fost adoptat de mic, luat din orfelinat, unde l-au părăsit părinții, și dus în străinătate de cei care aveau să devină mamă și tată pentru ei. După aproape 20 de ani de la acel moment, un tânăr, care a aflat că are legături cu județul Hunedoara, cere ajutor. El vrea să își găsească familia, să își cunoască rădăcinile.

Strigătul de ajutor al tânărului a venit prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” și al Ilenei Cunniffe Băiescu, o tânără care a trecut printr-o situație asemănătoare.

„Salutări tuturor! Am fost adoptat în Canada la vârsta de 4 ani. La naștere m-am numit DĂNILĂ IULIAN FLORIN, născut în HUNEDOARA, la data de 2 Iulie 1995. Doresc enorm de mult să-mi găsesc mama biologică, pe atunci se numea DĂNILĂ DORINA. Deși am ceva documente de la adopție, în acestea nu sunt prea multe informații, decât numele mamei și orașul meu natal, Hunedoara. Doresc ajutorul fiecăruia de aici, dacă vedeți acest anunț, vă rog foarte mult să-l DISTRIBUIȚI, poate așa va ajunge să fie văzut și de ai mei. Găsirea mamei și a întregii mele familii, înseamnă enorm de mult pentru mine, abia aștept să aflu cine sunt, să-i cunosc pe toți în parte!! Vă mulțumesc anticipat!”, a scris băiatul pe pagina de facebook.

În momentul în care a fost adoptat, familia din Canada a mai adoptat o fetiță din municipiul Hunedoara, pe nume Casandra Mariana.

O rază de speranță

Un comentariu la această postare pe pagina de facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” a adus o rază de speranță în viața lui Iulian. Verișoara memei sale și mătușa sa l-a recunoscut. „Ziar de Hunedoara” a luat legătura cu ea, în speranța că tânărul își va găsi familia.

„L-am recunoscut din poză. Verișoara mea este mama lui. Băiatul este al treilea copil al verișoarei mele, și are doi frați - Adinela și Adrian. Nu mai țin legătura cu Dorina, dar din câte știu, ea se află în Arad. O să încercăm să dăm de ea, deși nu știm unde locuiește sau cu ce se ocupă acum”, a spus mătușa lui Iulian.

Tatăl copilului ar fi, conform mătușii sale, un bărbat din Oradea, care lucra în Armată, și care a avut o relație cu aceasta pe vremea când se afla într-o delegație în municipiul Hunedoara

A ajutat la regăsirea a peste 400 de familii

Pagina de Facebook „The Never Forgotten Romanian Children – Copiii niciodată uitați ai României” a fost înfiinţată pe 24 Ianuarie 2015, de către Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda din 1996. Această pagină a fost creată cu speranţa de a-şi îndeplini un vis important: găsirea fratelui, dat în adopţie internaţională, lucru pe care a reușit să îl facă. Așa a început fenomenul prin care Ileana a fost solicitată să-i ajute pe cei care doreau să ia legătura cu cei care le-au dat viață. În trei ani de activitate, au fost înregistrate aici peste o mie de cereri de căutări de familie din partea tinerilor şi alte peste 350 de familii din România care sunt în căutarea copiilor dați spre adopție. În faţa acestui număr mare de cereri s-a constituit progresiv un mic grup de voluntari şi translatori care asistă tinerii în căutarea familiilor şi reuniunile cu famiile lor. Până în prezent, voluntarii paginei de comunitate Facebook au ajutat la găsirea  a peste 400 de familii.

Adauga comentariu