Tren deraiat în zona Coroiești. Garnitura aparține Complexului Energetic Hunedoara

O garnitură de tren a deraia, în zona Preparației Coroiești, scrie gddhd.ro. Prin urmare, cărbunele extras de la Vulcan nu poate fi încărcat și transporat la Termocentrala Paroșeni. Situația a trenat în jur de 24 de ore, conform sursei citate. 

„Complexul Energetic Hunedoara are în administrare kilometri întregi de cale ferată industrială. E folosită pentru transportul cărbunelui de la unitățile miniere către Termocentrala Paroșeni. Însă, la fel ca mai toată activitatea de la CEH, și cea de transport se face doar la suprafață.

Oamenii spun că nu se mai fac revizii, nu mai sunt oameni și, ba mai mult, dispar și șinele. Nu le fură numai hoții de fier vechi. Sub «umbrela mutării» șinelor la Salvamin, multe ar fi fost însă încărcate în mașini ce aparțin unui om de afaceri ce a vândut, ani întregi, plasă minelor din Valea Jiului. Totul cu acordul șefilor”, scrie gddhd.ro.

Starea precară a căii ferate este și motivul deraierii de luni. Nu a mai funcționat macazul, iar locomotiva a luat-o jumătate într-o parte, jumătate în altă parte. Abia ieri, cu ajutorul unei macarale, se încearcă repunerea locomotivei pe șine.

Administratorul special al CEH, Cristian Roșu, nu a putut fi contactat pentru a explica evenimentul ce afectează activitatea societății pe care o conduce.

Sursa foto: protv.ro

Adauga comentariu