Trei zile de cod galben de ninsori pentru județul Hunedoara. Intervenții pe drumurile naționale și județene (VIDEO)

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o avertizare de cod galben de ninsori pentru județele din sud-vestul țării. Avertizarea a intrat în vigoare astăzi, la ora 10.00 și va fi valabilă până miercuri, 13 ianuarie. În această perioadă sunt așteptată precipitații sub formă de ninsoare, moderate cantitativ, iar pe alocuri se va forma polei.

Conform informărilor transmise de ANM, pentru data de 11 ianuarie sunt așteptate ninsori abundente și intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă pentru jumătatea de sud a județului Hunedoara. 

„În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10...20 cm și izolat 30...40 cm. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h în regiunile sudice și de 60...70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea”, a transmis ANM. 

Pentru a asigura desfășurarea în condiții bune a traficului, administratorii drumurilor naționale, județene și ai autostrăzilor au intervenit încă din cursul nopții trecute. Astfel, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a intrevenit cu 178 de utilaje pe șoselele din județele din vestul țării.     

„Aproape 1.800 de tone de material antiderapant și 5,9 de tone de clorură de calciu au fost răspândite în cursul nopții pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul țării. Au acționat și patrulat 178 de autoutilaje - 48 în jud. Caraș-Severin, Timiș (37), Arad (36), Hunedoara (19) și 36 pe autostrăzile A1, A11 și DN 7G. Carosabilul este umed pe toată raza de activitate a DRDP Timișoara. Pe unele drumuri, zăpada este îmbibată cu material antiderapant: DN 7A Obârșia Lotrului (VL) – Petroșani (HD), DN 57 Radima – Nicolinț (CS), DN 57B Oravița - Borlovenii Noi”, a informat DRDP Timișoara.

În ceea ce privește drumurile județene, Consiliul Județean (CJ) Hunedoara ne dă asigurări că pe toate arterele pe care le are în administrare se poate circula în condiții de siguranță. În ultimele 24 de ore, la dispeceratul de iarnă al CJ Hunedoara, au apelat zeci de persoane pentru a cere intervenția utilajelor de deszăpezire. 

„Dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean Hunedoara informează că, în ultimele 24 de ore, s-a intervenit cu material antiderapant pe următoarele drumuri județene: DJ 668A (Boșorod), DJ 687J (Cerbăl), DJ 687D (Lunca Cernii); DJ 705 (Balșa), DJ 705A (Costești), DJ 708D (Feregi), DJ 706A (Băița), DJ 761 (Săcărâmb), DJ 761B (Vărmaga). În Valea Jiului s-a intervenit pe toate sectoarele de drum.

În cursul nopții trecute, s-a acționat conform Planului operativ de iarnă după cum urmează: DJ 107A (Chimindia), DJ 705 (Balșa), DJ 705A (Sarmizegetusa Regia), DJ 705K (Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu), DJ 705L (Mada), DJ 710 (Gelmar), DJ 687 (Sântuhalm - Hunedoara), DJ 687D (Lunca Cernii), DJ 708E (Almașu Mic), DJ 687J (Cerbăl), DJ 687F (Socet - Feregi), DJ 706A (Păuliș), DJ 707C (Săulești), DJ 761 (Săcărâmb), DJ 761B (Săcărâmb – Vărmaga - Bârsău), DJ 705D (Buceș - Stănija), DJ 709F+H (Parâng), DJ 664A (Straja), DJ 666 (Merișor), DJ 762C (Uricani – lim. Jud. Gorj).

În cele două zile de weeekend, pe drumurile județene turistice spre domeniile schiabile Straja, parâng și Râușor, traficul rutier s-a desfășurat în condiții normale”, susțin reprezentanții CJ Hunedooara. 

Toate problemele legate de traficul rutier îngreunat sau blocat din cauza condițiilor meteo pe timp de iarnă pot fi anunțate, 24 de ore din 24, la numărul de telefon 𝟬𝟳𝟯𝟳.𝟱𝟱𝟯.𝟵𝟳𝟭 al dispeceratului care funcționează la CJ Hunedoara.

Sursa foto: radiotimisoara.ro

Adauga comentariu